4 modalitati usoare de a expedia un colet

Atunci cand vrei sa trimiti un colet cuiva, statul la cozile infernale de la posta nu erau cea mai stralucitoare solutie, nici inainte de a izbucni pandemia de coronavirus, acum aceasta metoda a devenit una dintre cele mai rele. Dar poti sa trimti totusi un colet prin serviciile USPS, FedEx si UPS. Trebuie doar sa ambalezi coletul intr-o cutie si sa ii pui o eticheta de livrare. Serviciile de la UPS si USPS sunt gratuite, cele de la FedEx o sa va coste. Poti chiar sa returnezi produsele de pe Amazon. In momentul in care coletul tau a fost ridicat, va trebui sa primesti un e-mail de confirmare. 

Daca vrei sa trimiti coletul prin USPS, va trebui mai intai sa cumperi o eticheta prin intermediul acestui serviciu. Dupa aceea, trebuie sa apesi pe N Ship, acceseaza pagina Schedule a Pickup si trebuie sa introduci adresa ta pentru a vedea disponibilitatea. Serviciul iti va trimite un e-mail prin care iti spune daca poate ridica acel colet din zona ta si iti va mai pune cateva intrebari precum , daca ai un caine, unde vei lasa coletul si cand doresti sa fie programata ridicarea coletului. Ridicarea coletului in timpul livrarii regulate este gratuita, dar daca vrei sa programezi o ora anume, te va costa 24 de dolari. Dupa ce ai selectat data ridicarii, va trebui sa completezi rubrica in care spui cate pachete ai de trimis si greutatea estimata a acestora. Daca pachetul cantareste mai mult de 70 kg si mai mult de 130 cm, nu va fi acceptat. 

Pentru ca FedEx sa ridice coletul va trebui ca mai intai sa iti creezi un cont, in care va trebui sa introduci si datele cardului de debit. Va trebui sa ai o eticheta de livrare pe coletul tau si sa programezi o data in care vrei sa fie luat pachetul si trebuie sa mai specifici care va fi locul unde se va afla pachetul. 

Daca nu ai o imprimanta pentru a imprima o eticheta de livrare, atunci solutia cea mai buna este UPS. Trebuie sa programezi o data de ridicare a coletului, iar soferul va aduce documentele de expediere. Plata nu se poate face online prin card, dar poti suna la UPS si sa dai datele cardului sau poti sa lasi datele cardului, iar soferul le va nota cand va sosi sa ridice pachetul. Trebuie sa mai specifici cate pachete livrezi si greutatea estimata. Daca pachetul depaseste 70 kg nu va fi acceptat. Selecteaza ora la care sa se ridice coeltul si locul unde se va afla. 

Prin urmare, daca trebuie sa trimiti un colet, posta nu este intocmai cea mai buna solutie, asa ca, poti sa apelezi la serviciile USPS, FedEx sau UPS.