A aparut Huawei Mate 30, telefonul care vrea sa faca concurenta iPhone 11

Dupa pagini dintr-o poveste fata sfarsit, marcata de tot felul de zvonuri si de poze, Huawei Mate 30 a aparut, in sfarsit, pe piata. Directorul companiei chinezesti a investit prima parte din eveniment facand comparatii cu iPhone 11 la toate capitolele, doar ca acest aspect e mai putin interesant decat telefonul in sine. Si mai ales faptul ca acesta ruleaza Android 10, desi nu are acces la aplicatiile Google, pentru care s-au gasit inlocuitori. Mai mult sau mai putin. Ideea e ca aplicatiile pe care le achizitionai din Play Store le poti lua acum direct din App Gallery. 

Specificatii

Dimensiuni: 158.1 x 73.1 x 8.8 mm

Greutate: 198 g

Ecran: Display OLED, cu diagonala de 6.53 inch, rezolutia de 1176 x 2400 pixeli si raportul de aspect de 18.5:9

Procesor: Android 10; EMUI 10

Memorie RAM: 8 GB 

Spatiu de stocare: 128 / 256 GB (poate fi extinsa prin NM; nano memorie)

Baterie: 4.500 mAh

Camere foto: senzor principal de 40 megapixeli, cu diafragma f/1.6, 27mm (wide), 1/1.7″, PDAF, Laser AF, OIS; senzor telephoto de 8 megapixeli, cu diafragma f/2.4, 80mm, 1/4″, PDAF, Laser AF, OIS, 3x optical zoom; senzor ultrawide de 40 megapixeli, cu diafragma f/1.8, 17mm, PDAF, Laser AF

Camera frontala: senzor principal de 32 megapixeli, cu diafragma f/2.2

Porturi: USB-C

WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot

Senzori: Face ID, seznor de amprenta, accelerometru, giroscop, proximitate, busola, ANT+

Sistem de operare: Android 10; EMUI 10

Culori: Black, Blue, Green, Gold

SIM: dualSIM 

Caracteristici

Poate cel mai important lucru legat de acest telefon este faptul ca are conexiune 5G, ceea ce este un motiv de lauda pentru Huawei fata de alte companii rivale de pe piata de telefoane mobile. Astfel. In acelasi timp in care Samsung a dezvoltat o versiune 5G pentru unul dintre flagship-urile sale, Huawei a dezvoltat direct un flagship cu conexiune la cea mai noua retea de date din peisajul telefoniei mobile. Este un motiv pentru care i s-ar justifica pretul extrem de mare pe care ar ajunge sa-l ceara compania chinezeasca pentru un astfel de model, in ciuda faptului ca nu a fost facut nici un anunt pe aceasta tema. Inca. 

Camera foto e una decenta, probabil printre aspectele la care Huawei a lucrat cel mai mult pentru acest model. Evident, sunt ironic, pentru ca sistemul pare cam acelasi care era si pe Mate 20 Pro, iar daca au fost facute schimbari, acestea sunt cat se poate de subtile. O schimbare cu care, totusi, cei de la Huawei se lauda este introducerea unui sistem ultra slow-motion: cu 7.680 cadre pe secunda. Desgiur, este un aspect care suna mult prea artificial, prin urmare ar trebui verificat pentru a vedea cat e de real. Pana acum, acestea sunt toate informatiile pe care le cunosc in privinta acestui telefon, voi reveni cu o recenzie mai detaliata pe masura ce se fac cunopscute mai multe detalii despre noul flagship al companiei chinezesti.