A aparut o functie care elimina nudurile nesolicitate. Mai ales cele masculine

Atentie: Acest articol contine un limbaj explicit. Daca ai sub 18 ani, nu iti recomand sa accesezi articolul. Desi stiu ca o sa o faci si nu ma intereseaza, eu mi-am facut doar datoria sa pun acest warning ca sa nu-mi elimine continutul. Sper.

Unii barbati ar spune ca e discriminare, ceea ce e total gresit. In aceasta ecuatie, vorbim despre hartuire sexuala in mediul online, atunci cand un afemeiat libidinos (genul odios, cu probleme mintale grave) ii trimite unei femei un “dick pic”, asa din senin. Dupa care ii cere, la randul lui, nuduri. “Send nudes” a devenit un meme la cat de practicata e treaba in mediul online, iar cea mai amuzanta parte e ca unii se implica in “relatii” virtuale doar cu scopul de a obtine aceste poze nud. In fine, ideea e ca nu stiu cui i s-ar parea normal sa se trezeasca pe ecran, deschis pe o conversastie de Messenger, Twitter sau alte aplicatii, cu o p*la. Nici macar instrumentul lor propriu, ci cel mai probabil, o p*la cautata pe internet, dar asta e partea a doua. 

Ei bine, se pare ca a aparut o solutie si pentru problema asta. Astfel, cercetatorii din Seattle au dezvoltat un software care poate detecta si sterge pozele cu penis nedorite care sunt  trimise prin mesaje private pe Twitter. Din pacate, Twitter este, deocamdata, singurul serviciu pe care aceasta functie va fi valabila, deci dick pcik-urile pe Facebook, Messenger, Instagram, TikTok si alte aplicatii / retele sociale vor trebui eliminate in continuare prin stergerea manuala a mesajului, plus un block alienatului respectiv. Ca na, n-are rost sa tii in lista un dezaxat mintal care iti trimite poze cu p*la, nu?

Bine, desi cel mai interesant lucru e conditia necesara pentru startul acestui proiect. La o adica, proiectul a fost demarat doar odata Kelsey Bressler, o dezvoltatoare din cadrul companiei, a primit o fotografie nud nesolicitata de la un barbat. Evident, cand ve vorba de unii de-ai lor, iau masuri, desi nimeni nu le auzea pe fetiscanele alea de 15-16 imbracate provocator pe bancile liceului, cu decolteu sau chilotii la vedere, cum se plangeau ca primesc poze cu p*la de la obsedati. Desigur, vina le apartinea in proportie de 60% pentru ca s-au imbarcat suficient de indecent pentru a atrage privirea tuturor obsedatilor. Internetul e un loc cat se poate de dubios, dincolo de impresia, gresita, pe care s-ar putea sa o ai in privinta acestui subiect. 

Bressler a declarat ca retelele de socializare ar putea depune eforturi mai mari pentru a proteja utilizatorii de acest fenomen numit cyberflashing. “Atunci cand primesti o fotografie nesolicitata, ai un feeling de lipsa de respect si de violare”, a declarat dezvoltatoarea de la Twitter pentru publicatia britanica BBC. Si a trebuit sa vi se intample dumneavostra ca sa intelegeti fenomenul, stimata doamna. 

In fine. Proiectul se afla in faza de testare si se pare ca, pana acum, a inregistrat un succes. Cat de cat. Reprezentantii Twitter sustin ca acesta va aparea, in curand, si pe platforma retelei sociale.