A inceput productia pentru noul procesor Apple A13

Dupa spusele anumitor surse, productia a inceput intr-o parte importanta legata de viitoarea generatie de dispozitive iPhone de la Apple. Astfel, cei de la Taiwan Semiconductor Manufacturing au dat startul productiei si testarii timpuri a procesorului Apple A13, care urmeaza sa alimenteze urmatorul model al celor de la Apple. Care se va numi, probabil,  iPhone 11. Toate aceste informatii potrivit unui raport al celor de la Bloomberg, care au citat, in cursul zilei de vineri, cateva surse anonime. Cat despre productia propriu-zisa, noul procesor ar putea intra in procesul de fabricatie inca din aceasta luna. Asta inseamna ca se apropie si noul iPhone 11, insa mai sunt anumite detalii pe care cei de la Apple trebuie sa le puna la punct pana sa poata incepe sa dezvolte noua serie de iPhone. Care, daca e sa ne luam dupa lansarile de anul trecut, vor fi tot 3 dispozitive sub formatul: varianta standard, premium si cea mai ieftina (cu specificatii mai slabe si mai putine functii, insa un pret putin mai accesibil in comparatie cu celelalte doua modele).

Dupa cum bine stim, Apple isi va lansa noua sa linie de iPhone in toamna acestui an, mai precis in septembrie. Deocamdata, nu exista stiri suficient de clare in privinta noului  smartphone, doar zvonuri, insa, potrivit acestor speculatii, noul model va avea trei camere pe spate si va prezenta functia de incarcare inversa. Momentan, sunt singurele informatii sigure in legatura cu aceste noi modele ce urmeaza a fi lansate, mai ales avand in vedere faptul ca provin de la leakeri de incredere, care au mai oferit informatii corecte in privinta acestor subiecte si in trecut. Cel putin potrivit publicatiilor de tech. Iar un fapt clar in legatura cu acest nou iPhone este ca nimeni nu se asteapta sa vada un model al Apple cu conexiune  5G in viitorul apropiat, sau cel putin anul acesta. Un iPhone cu conexiune 5G ar putea aparea doar anul viitor, in 2020. Asta pentru ca cei de la Apple au fost nepregatiti atunci cand noua retea de date mobile a aparut pe piata, iar acum au incheiat parteneriatul cu Intel in favoarea unei impacari cu Qualcomm pentru a dezvolta cat mai rapid posibil un modem 5G pentru ca Apple sa poata produce un astfel de model.

Inainte de a fi lansate noile modele iPhone, Apple ar trebui sa lanseze si viitoarea versiune a sistemului de operare mobil, iOS 13, la conferinta anuala WWDC, care incepe pe data de 3 iunie. Desigur, iOS 13 va fi, implicit, sistemul de operare curent al noului iPhone. Alte anunturi posibile in privinta acestui eveniment includ o noua versiune a MacOS si App Store pentru Apple Watch. Astfel, s-ar putea sa avem parte chiar de alte dispozitive hardware noi, precum ar fi un nou iPad sau un MacBook.

In fine. In privinta stirilor, Apple nu a raspuns imediat unei cereri de comentariu din partea celor de la CNET, pe cand Taiwan Semiconductor Manufacturing a refuzat sa comenteze zvonurile. Desi, in aceste cazuri nu e neaparata nevoie de confirmare pentru a stii ca sunt reale.