Acer Nitro 5, un laptop de buget pentru gameri

Gamerii mai hardcore sunt cunoscuti pentru ca stiu sa investeasca sume destul de mari in echipamentele lor de jocuri, insa exista o multime de dispozitive de gaming care ofera, in mod surprinzator, mai multe functii pentru un pret mai mic. Cel mai recent model al celor de la Acer, dezvoltat special pentru a face fata scenei de jocuri pe calculator, este Nitro 5, un laptop de gaming pentru bugete mai mici. Dispune de un sistem de racire cu doua ventilatoare, controlate de catre utilizator, o placa grafica Nvidia GeForce GTX, un procesor up-to-date (intermediar), un ecran decent de 1080p si o tastatura suficient de confortabila – pentru a enumera doar cateva dintre caracteristicile-cheie cu care se poate mandri noul model.

Specificatii

Procesor: Intel Core i5-8300H (quad-core, 8MB cache, frecvente de pana la 4.0GHz) 

Placa video: Nvidia GeForce GTX 1050 ( 4GB VRAM); Intel UHD Graphics 630 

Memorie RAM: 8GB SDRAM (DDR4) 

Ecran: Display Acer ComfyView (IPS LED) LCD, FHD, cu diagonala de 15.6 inch (si rezolutia de 1920 x 1080) 

Spatiu de stocare: 1 TB – HHD

Porturi: 1 x USB-C, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, Ethernet (RJ-45) port, jack audio de 3.5 mm, Kensington lock slot

Conectivitate: 802.11ac Wi-Fi, Gigabit LAN, Bluetooth

Camera: 1,280 x 720 webcam

Greutate: 2.75kg

Dimensiuni: 15.35 x 10.47 x 1.05 inch

Design

In ceea ce priveste designul, Acer Nitro 5 lasa de dorit. Desigur, nu e genul de laptop care se cumpara pentru aspect, ci pentru gaming. Si faptul ca lasa de dorit nu inseamna ca e cine stie ce prost, din contra. Imi plac culoriile tastaturii, cu acele linii rosii trasate pe literele tastei, sistemul de iluminare, trackpadul si bara din spate. Balamalele ecranului au un feeling robust, sigur, iar cantitatea de porturi prezinta, cu siguranta, un avantaj. Mai important, laptopul are o tastatura confortabila si un sistem de racire controlat de utilizator. Toate acestea fiind spuse, designul Acer Nitro 5 nu este unul extraordinar, avand componente din plastic ieftin si alte limitatii.

Display

Ecranul cu rezolutia de 1080p, in timp ce este unul ascutit si clar, tinde sa fie putin mai intunecat in comparatie cu alte modele (chiar si cu setarea maxima pentru contrast) si este practic exact opusul unuia bezel-free. Am vazut alte laptop-uri de gaming la un pret similar cum s-au concentrat mai mult pe ecran, lucru pe care as vrea sa-l vad si la acest model. 

Camera web

Camera web, care ofera posibilitatea de a inregistra videoclipuri la viteza de 720p, 30fps la cele mai inalte setari, este destul de incetosata. Deci da, calitatea e slaba. Este decenta atunci cand vine vorba de chaturile web (nu, nu de videochat, omule), dar sa nu te astepti sa poti sa inregistrezi clipuri video sau sa faci poze la cea mai buna calitate, ca nu e facut pentru asta. Adica, no, ori vrei gaming, ori vrei sa-ti faci poze sau sa te filmezi cu camera de la laptop.