Adevarata problema cu comunitatea de jocuri video

Jocurile video pot prezenta influente pentru o gramada de tineri, sau cel putin asa se crede. Bine, s-a dovedit faptul ca fetele sunt mai afectate in comparatie cu baietii in viata de zi cu zi de gamingul intensiv, iar asta pentru ca, printre fete, gamingul nu prezinta un obiect de interes. In fine, se pot ajunge la consecinte mai grave din cauza acestei comunitati, consecinte care nu au un impact neaparat asupra copiiilor, ci a societatii in general. In weekend, au avut loc doua atentate in masa in Texas si Ohio, iar acestea au revendicat vietile a peste 30 de persoane, dand nastere unor dezbateri intense cu privire la cetatenii americani de rand si controlul armelor, dar si la ascensiunea neacoperita a suprematiei albe. Ok, trebuia un atentat terorist cu tenta ‘white nationalism’ pentru ca sa se nasca dezbateri mai intense asupra dreptului de port arma al cetateanului american. Doar niggas nu sunt majoritatea jefuitori, contrabandisti si traficanti de droguri. Pana in prezent, în 2019, au avut loc 255 de atentate in masa in SUA. Plus atentatul anti-musulman de la Christchurch, Noua Zeelanda. Insa de data aceasta, totul are un vibe diferit.

Iti dai seama cam cat de retardata e natiunea americana cand te gandesti ca exista genul asta de atacuri homofobe in Texas! Adica intr-o fosta colonie a Spaniei. Pentru cei care nu stiu, Texas a fost si parte din Mexic din 1821, cand tara si-a declarat independenta fata de Spania, si pana in 1836. Atunci cand a fost Revolutia Texana, si Texas si-a declarat independenta fata de Mexic. Pe care a obtinut-o, oarecum. La 10 ani dupa, in 1846, a devenit Texas parte din Statele Unite ale Americii. In fine. Acum, Trump, care era vazut drept un xenofob si un extremist de catre publicul american, intoarce foaia la 360 de grade. „Cu o singura voce, natiunea noastra trebuie sa condamne rasismul, bigotismul si suprematia alba”, spune presedintele american. Desigur, zidul ridicat in fata Mexicului va ramane acolo, pentru ca totusi ei nu primesc imigranti, stii. 😉

Insa, printre comentariile interesante facute de Trump se afla si unele despre gaming. Pe 5 august, presedintele american a cerut reglementarea jocurilor video „groaznice si sangeroase” despre care a sustinut ca au contribuit la „glorificarea violentei in societatea noastra”. A mai dat din cioc si McCarthy, care sustine ca „jocurile video care dezumanizeaza indivizii” au fost in parte vinovate pentru problema reala a Americii cu atentatele in masa. Nu, dragii mei. Problema reala e ca le permiteti sa-si ia permisele de port arma. Si ca unii dezaxati mintal reusesc sa mai si treaca testele psihologice pentru a putea purta arma.

Momentan, #videogamesarenottoblame e tendinta. Peste 100.000 plus tweet-uri care dau in jocurile video. Inca o data se simte ca am regresat la un timp diferit. Unul in care jucatorii se agata de calculatoare, simtindu-se victimele unei campanii, luptand, predicand Evanghelia, ignorand complet faptul ca, daca jocurile video au puterea de a schimba pozitiv comportamentele, au si puterea de a avea un impact negativ asupra comportamentului unei persoane. Insa nu asta e problema. Problema este libertatea pe care aceste jocuri video o ofera. Libertatea la rasism, misoginism si homofobie.