Amanarea lansarii lui Galaxy Fold si de ce n-a fost doar vina Samsung

Daca nu-ti mai aduci aminte ce s-a intamplat la 26 aprilie in acest an, nu te invinovatesc – a fost cu ceva timp in urma. Pentru a-ti reimprospata memoria, sincer, au fost mai multe evenimente care trebuiau sa aiba loc in momentul respectiv. A fost Ziua Arborului, Ziua Naționala a covrigilor, Vinerea Mare si sfarsitul Pastelui. Avengers: Endgame a fost lansat in cinematografe. Joe Biden si-a anunțat candidatura pentru presedintia Statelor Unite, iar Taylor Swift a lansat single-ul “ME!” (o mizerie feminista odioasa si o scuza penibila pentru muzica). Samsung Galaxy Fold trebuia sa fie lansat oficial in acea zi. Insa, dupa ce unii jurnalisti au descoperit probleme cu ecranul pliabil al telefonului in modelele lor de pre-productie, cei de la Samsung l-au retras de pe piata si au amanat lansarea sa pe perioada nedeterminata.

Samsung a luat o decizie inteleapta atunci cand a facut acest lucru, deoarece ar fi fost un dezastru daca utilizatorii ar fi pus mana pe Galaxy Fold inainte sa fie complet pregatit pentru lansare. Iar utilizatorii tind sa observe anumite lucruri, in mod clar unul din ei ar fi scos folia de siguranta pentru ca-l deranja. In fine, dar ideea e ca oricine ar fi suparat si frustrat daca ar fi platit 1980 de dolari pentru un telefon doar pentru a-l sparge cateva saptamani mai tarziu. Si nu pentru ca am vrut neaparat sa-l sparg, ci pentru ca cica s-ar fi indoit cum trebuie. In total, Samsung a avut nevoie de trei luni pentru a remedia si imbunatati Galaxy Fold. Mai exact, au trecut in jur de 89 de zile de cand acest model trebuia sa fie scos pe piata si pana cand cei de la Samsung si-au anuntat clientii ca vor putea primi unul candva in septembrie. Da, e cam in acelasi timp cu iPhone-ul; deci daca inregistreaza vanzari mai slabe, nu e de mirare de ce.

Galaxy Fold nu a fost singurul gadget care a fost anulat / amanat de o companie majora in acest an. Pe 29 martie, cu aproximativ o luna inainte ca Samsung sa retraga Foldul, Apple a pus capac dispozitivului sau wireless charging, AirPower. Apple a dat indicii in legatura cu lansarea acestuia pentru prima oara inca de cand a fost lansat iPhone X la sfarsitul lui septembrie 2017 si a facut ca acesta sa fie pus in vanzare pana la sfarsitul lui 2018. Dar acest lucru nu s-a intamplat, iar compania a decis sa anuleze produsul cu totul. Pentru o companie cunoscuta pentru meticulozitatea sa, mass-media a descris rapid aceasta gafa drept „jenanta” si „fara precedent” in istoria companiei. Cei de la CNET au identificat incidentul ca fiind “unul dintre cele mai grave esecuri ale Apple din toate timpurile “.

Galaxy Fold a fost grabit datorita insistentei clientilor, acelui hype imens care s-a creat de pe urma posibilitatii ca acest dispozitiv sa apara, intr-un final, pe piata. Deci nu, nu a fost doar vina Samsung pentru ca a incercat sa raspunda acestui hype intr-un timp cat mai scurt cu putinta. Vina lor a fost doar la capitolul executie.