Amazon actualizeaza tableta Fire HD 8

Daca esti in cautarea unei tablete care sa functioneze bine, sa fie performanta, sa aiba functii performante si sa fie mai ieftina, Amazon a reinnoit in octombrie tableta sa Fire HD 10 care are 10 inci si acum urmeaza sa o reinnoiasca si pe Fire HD 8. Tableta va primi un nou procesor, 2 GB RAM, incacare prin cablu USB-C si 32 GB spatiu de stocare pentru modelul de 8 inci. Acesta va costa 90 de dolari sau cu inca 20 de dolari mai mult in cazul in care vrei sa optezi pentru varianta Fire HD 8 Plus, care are o memorie RAM mai mare, ci anume de 3 GB si incarcare wireless. Tabletele Fire HD 8  si Fire HD 8 Plus sunt disponibile acum pentru precomandare si vor fi trimise pe data de 4 iunie. 

Fire HD 8 va primi aceleasi imbunatatiri pe care le-a primit si HD 10, printre care se numara imbunatatiri Wi-Fi si alte este legata de o imbunatatire a modului peisaj si a modului portret. Procesorul sau nou este quad-core MediaTek 8168 cu 2 GB memoria RAM care se presupune ca ii va creste viteza cu 30% si va avea posibilitatea sa te ajute la multitasking. Acesta este un procesor mai bun decat pe cel pe care l-a avut inainte, ci anume, MediaTek 8163 de 1,3 GHz care se alfa Fire HD 8, dar este unul mai slab decat cel care se afla in Fire HD 10, ci anume MediaTek 8183 de 2,0 GHz octa-core. 

Dar exista si lucruri care nu s-au schimbat deloc la HD 8, printre care se incadreaza rezolutia ecranului, care ramane tot cea de 1.280x 800 pixeli HD, are un slot in care se poate adauga un card de memorie pentru a extinde memoria tabletei de pana la 1TB (modelul dinaintea sa a suportat extindere doar pana la 512 GB) si este chiar mai usor decat predecesorul sau. 

Capacitatea bateriei nu a crescut, desi Amazon a incercat sa o imbunatateasca prin software, astfel ca acum rezista pana la 12 ore sau 10 ore de utilizare mixta. Fire HD 8 ruleaza pe cea mai recenta versiune Fire OS de la Amazon. 

Acum are functia de imagine-in- imagine, care iti permite ca o fereastra mica sa fie in coltul tabletei, iar tu sa poti sa navighezi pe internet sau sa faci altceva. Amazon a adaugat in ultimii ani multe functii, printre care si asistenta vocala, ceea ce inseamna ca poti sa ii dai comenzi Alexei. 

Acesta fiind spuse, daca vrei sa iti cumperi o tableta noua, performanta si ieftina, Fire HD 8 de la Amazon este un model foarte buna, care acum primeste cateva imbunatatiri si este disponibila pentru precomanda.