Amazon incepe sa verifice temperaturile angajatior pe masura ce coronvirus se raspandeste in Statele Unite

Cei de la Amazon au inceput sa ia masurile de siguranta necesare pentru protectia impotriva coronavirus, asta in conditiile in care inca se lucreaza in departamentele companiei de retail, dar si in conditiile in care epidemia de Covid-19 a inceput sa faca ravagii in Statele Unite. Sunt pana la 245.341 de persoane infectate pana in acest moment, dintre care au murit pana in momentu de fata 6.095 de persoane. Ceea ce inseamna o crestere alarmanta a numarului de victime in America, tara aflandu-se in situatia in care numarul de decese ar putea sa-l depaseasca pana si pe cel al Italiei, unde s-au inregistrat pana in momentul de fata 13.915 de decese. Situatia in Italia incepe sa devina stabila, sau cel putin parea ca incepe sa devina stabila la un moment dat, intrucat tara a fost lovita de un nou val tocmai atunci cand situatia parea sa fi ajuns la un nivel controlabil. Situatia este destul de ingrijoratoare si in tara noastra, unde s-a ajuns la un numar de 2.738 de persoane infectate, dintre care 116 decese. In orice caz, Statele Unite sunt cele mai afectate de catre aceasta epidemie, motiv pentru care masurile pentru prevenirea raspandirii bolii au inceput sa fie din ce in ce mai drastice. 

Pe ordinea de zi a ultimelor stiri it, Amazon incearca sa adopte masurie necesare pentru a preveni raspandirea virusului in incinta companiei. La sfarsitul anului 2019, cei de la Amazon au angajat in jur de 798.000 de persoane in toata lumea, marea majoritate fiind muncitori pentru depozitele companiei. Compania americana deja permite angajatilor sai sa lucreze de acasa. La sfarsitul lunii trecute, directorul executiv si fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a declarat ca o comanda de milioane de masti pentru fata a fost amanata, avand in vedere faptul ca spitalele au avut prioritate din acest punct de vedere atunci cand vine vorba de a-si procura provizii de masti. Dave Clark, lider al depratamentului de livrari globale in cadrul companiei, a spus ca aceste comenzi incep sa fie livrate si ca mastile respective sunt distribuite lucratorilor. “Mastile vor fi disponibile cat mai curand astazi in unele locatii si urmeaza sa fie distribuite in toate locatiile pana la inceputul saptamanii viitoare”, a spus Clark.

El a adaugat ca orice masti de tip N95 pe care compania le primeste vor fi donate lucratorilor din domeniul medical sau vor fi vandute cu costuri pentru ingrijirile medicale sau pentru clientii guvernului prin intermediul Amazon Business. In plus, Clark a declarat ca compania americana a angajat deja peste 80.000 de angajati noi, din 100.000 de lucratori din SUA, pe care a spus ca intentioneaza sa-i dea in judecata ca raspuns al unei cresteri a cererii din partea clientilor. El a spus ca Amazon intentioneaza sa „depaseasca cu mult” investitia initiala de 350 de milioane de dolari.

Si cei de la Walmart, cel mai mare angajator privat din Statele Unite, au declarat ca saptamana aceasta au inceput verificarile de temperatura pentru lucratorii sai si ca va pune la dispozitie masti pentru angajati.