Amazon isi extinde magazinele in toata lumea

Amazonul este un site cu foarte multe produse si este foarte apreciat si frecventat de catre foarte multe persoane. Acest site contine tot ce cautati, de la haine pana la telefoane si multe altele. 

Un ultim anunt pe care Amazon-ul l-a facut este acela de extindere a lantului de magazine in toata lumea. Aceasta companie urmeaza sa isi deschida magazinul Amazon Go in Seattle, iar ceea ce este neobisnuit este faptul ca magazinul nu va avea casiera. Acest magazin va fi de patru ori mai mare decat celelalte magazine ale Amazon-ului deschise pana acum. Primul magazin Amazon a fost deschis in anul 2018, iar o viziune a ceea ce a inceput Amazon-ul sa faca este lasarea amprentei inclus pe stada, nu doar in mediul online. 

Dupa cum am mentionat, magazinul Amazon Go nu va avea casiera si se va incerca sa nu se creeze cozi pentru a plati produsele achizitionate. Cand clinetii vor intra in magazin vor fi nevoiti sa se inregistreze prin intermediul aplicatiei pentru a putea scana codul de bara al produselor pe care doresc sa le cumpere, iar acestea vor fi adaugate in cosul de cumparaturi. Pretul produselor se va deduce cu ajutorul cardului de debit sau de credit si tot cu acesta veti putea achizitiona produsele adaugate in cos inaintea sa iesiti din magazin. S-a implementat o camera cu senzori care tine cont daca un cumparator plaseaza vreun produs pe raft si tine cont de greutatea articolelor care sunt plasate pe raft, astfel va tine evidenta ori de cate ori un produs este luat sau pus la loc pe raft. 

Magazinul are drept public tinta oamenii care stau in cartierul Capitol Hill din Seattle, iar lucratorii de la birouri care au ajutat la deschiderea altor magazine Amazon nu sunt un public de la care se asteapta sa cumpere cat mai multe produse de la aceasta companie. 

Amazon-ul dezvaluie intr-o oarecare masura faptul ca produsele vor fi variate din punct de vedere al pretului, iar profitul obtinut din unele produse poate fi impartit cu cei de la Whole Foods chiar daca Amazon-ul a cumparat compania in anul 2017.

Vicepresedintele companiei Amazon, Dilip Kumar, a declarat pentru Reuters faptul ca ei au drept obiectiv implementarea in mintea oamenilor din orice cartier si sunt dispusi sa ii ajute astfel incat sa fie multumiti de munca depusa. El spune ca daca fac lucruri bune, se intampla lucruri bune, de aceea fac tot posibilul pentru a fi clientii multumiti, iar daca se intampla sa mai greseasca o vor remedia.

Astfel, vedem faptul ca Amazon poate avea drept obiectiv extinderea magazinelor sale in toata lumea. Ei sunt constienti de faptul ca au un mare succes online si vor sa il aduca si in mediul offline, prin deschiderea magazinelor de tipul Amazon Go.