Amazon isi imbunatateste capacitatea de livrare a alimentelor in timpul cresterii comenzilor online

In conditiile in care pandemia de coronavirus a inchis o multime de baruri, restaurante, magazine mici si alte intreprinderi comerciale, livrarile au cunoscut o perioada in care au explodat pe toate planurile. Putem vedea acest lucru si la noi in tara, unde curierii unor companii precum Glovo sau Food Panda au inregistrat o crestere semnificativa a fluxului de comenzi, aflandu-se printre cei din categoria avantajata care inca lucreaza in conditiile acestei pandemii. Categorie in care se mai incadreaza doar cadrele medicale, cele institutionale si cei care lucreaza in domenii care le permite posibilitatea de a lucra de acasa, cel mai notabil in acest sens fiind domeniul IT. Restul se afla in somaj sau risca inclusiv pierderea locului de munca, mai ales avand in vedere faptul ca nimeni nu stie exact cat va dura aceasta epidemie de coronavirus care pare sa-si atinga apogeul cu fiecare zi care trece. Astfel, singura modalitate prin care oamenii care mai au bani pot face rost de mancare (de la fast food, gen pizza, cartofi prajiti sau alte astfel de feluri de mancare, pana la alimentele de zi cu zi) sau alt tip de marfa este prin livrari.

Una dintre companiile care beneficieaza cel mai mult de pe urma acestei situatii este Amazon, al carui volum de comenzi online a inregistrat o crestere semnificativa in ultima vreme. In aceste conditii, cei de la Amazon lucreaza la imbunatatirea capacitatii de livrare si a optiunilor de ridicare a coletelor pentru serviciile sale alimentare Amazon Fresh si Whole Foods in conditiile cresterii volumului de comenzi pe durata pandemiei de coronavirus, pentru a ajuta mai multi oameni sa aiba parte de alimente, a spus compania. Intrucat Statele Unite se afla in carantina si sunt printre cele mai afectate tari de catre aceasta pandemie, locuitorilor li se cere sa ramana acasa in timpul crizei de sanatate. Astfel, furnizorii de livrari de produse alimentare au avut parte de inundatii in adevaratul sens al cuvantului in ceea ce priveste un nou val cu comenzi, ceea ce ingreuneaza misiunea clientilor de a inchide sloturile de livrare si mai greu pentru companii sa impiedice epuizarea stocului pentru alimentele care sunt solicitate in cantitati foarte mari. 

In contextul celor mai noi stiri it, cei de la Amazon a spus intr-o postare pe blog in cursul acestei saptmaani ca, temporar, prioritatea companiei consta in articole de camara, cele de uz casnic si alte articole pentru care exista un volum de solicitare extrem de ridicat pentru magazinele sale alimentare si serviciile de livrare a alimentelor. Cantitatile de achizitie vor fi limitate pentru cele mai populare produse. Pentru principalul sau site de comert electronic, compania americana a acordat deja prioritate pentru obiectele de baza ale gospodariei si pentru materiale medicale, atat pentru marfa care ajunge in depozitele sale, cat si pentru livrarile catre clienti. Compania si-a inchis magazinele Amazon Books, Amazon cu 4-stars si Amazon Pop Up pana la data de 7 aprilie. De asemenea, si magazinele Amazon Go din Chicago, New York și San Francisco sunt inchise pana pe cel putin 7 aprilie. Muncitorii din acele magazine vor continua sa fie platiti.