Amazon va da faliment, potrivit lui Jeff Bezos

Directorul executiv al celor de la Amazon, Jeff Bezos a socat investitorii companiei atunci cand a facut aceasta afirmatie stricta: “Eu prezic ca, intr-o zi, Amazon va esua.” Intr-un interviu recent, Bezos a explicat ca el considera ca “Amazonul va fi intrerupt intr-o buna zi” si ca, in cele din urma, “va da faliment”. Si nu pentru ca se confrunta recent cu plangeri penale din cauza faptului ca nu ar oferi suficiente drepturi angajatelor care sunt gravide, ci dintr-un cu totul alt motiv, putin mai ingrijorator, ce-i drept. Astfel, lucrul ce ar putea fi un fapt mult mai alarmant decat afirmatia directorului executiv este faptul ca Bezos a extras in fiecare an o suma in valoare de peste aproximativ 1 miliard de dolari din stocul Amazon in fiecare an. Cu toate acestea, se pare ca Bezos nu se rezuma doar la a mai renunta sa mai investeasca bani in Amazon, ci isi reinvestesteste capitalul intr-o companie care utilizeaza o tehnologie rapida, pe care crede ca o va “imbunatati cu fiecare afacere”.

Bezos nu este singurul care vede lucrurile in acest fel, astfel incat exista un miliardar, imbogatit de pe urma unei afaceri cu rezervoare pentru rechini, care sustine ca va deveni primul trilionar din lume;  Elon Musk, care contribuie cu o investitie de peste 1 miliard de dolari in aceasta tehnologie, si chiar si super-investitorul Warren Buffett sustine ca este o tehnologie “extrem de perturbatoare” si ca va avea un “efect social extrem de benefic”. Nu am reusit sa inteleg absolut nimic, dar in fine.

Ceea ce multa lume nu stie inca este faptul ca există o companie mai mica care alimenteaza aceasta revolutie tehnica pe care o desfasoara cei de la Amazon. O componenta pe care Amazon nu o produce in-house. O companie, care ca numar de angajati are aproximativ 1/6 din marimea Amazonului, produce o componenta atat de puternica incat ii poate asigura Amazonului dominatia completa in fata concurentei.

Deci, despre ce este aceasta tehnologie care are printre cei mai de succes investitori din lume investind averi majore in dezvoltarea ei? Se pare ca este una suficient de inovativa incat sa o vada ca pe o oportunitate masiva pentru o investitie de succes – chiar mai mare decat companii titrate in domeniul tech, precum Amazon, Tesla si Berkshire Hathaway. Chiar dacă acesti miliardari au vorbit deschis despre aceasta tehnologie pentru oricine, majoritatea americanilor obisnuiti inca nu stiu exact cum sa intre sa investeasca in ceea ce, aparent, ar putea fi acea oportunitate ce apare doar odata in viata.

Cercetatorii de piata considera ca această tehnologie ar putea fi in valoare de pana la 19 miliarde de dolari. Cu numere de acest gen, si cu atat de multi dintre cei mai bogati investitori si antreprenori din intreaga lume, concurand pentru a investi in această noua tehnologie, poti vedea si singur de ce atentia acordata s-ar putea dovedi, cu adevarat, suficient de inovatoare. Cei de la US Today cred ca aceasta va atrage venituri mult mai mari, si ca in cinci ani de acum incolo, probabil fiecare cetatean al planetei isi va dori sa fii cumparat acest stoc.

Astfel, echipa de analisti a celor de la Motley Fool a expus povestea completa despre aceasta tendinta de tehnologie intr-un nou raport gratuit si, dupa spusele celor de la US Today, iti vei dori sa vezi acest raport înainte de a investi 1 leu in orice companie de tehnologie. Da, in acest articol am vorbit despre o reclama care s-ar putea sa nu aiba nici o conexiune cu realitatea.