Android sau IOS

Telefoanele pentru fiecare dintre noi reprezinta un obiect foarte important pe care il purtam cu noi in fiecare zi, oriunde mergem. Dar ele difera de la un model la altul, de la o marca la alta, fiecare brand are caracteristicile si specificatiile proprii. Daca vrei sa iti cumperi un telefon si nu sti daca sa alegi un Android sau IOS, va dura pana cand iti vei alege modelul dorit. In cazul in care stii ca esti fan Android sau fan IOS este o alegere foarte usoara, dar in caz contrar alegerea este mai grea, iar de aceea, in randurile de mai jos voi prezenta cateva avantaje si dezavantaje atat ale Androidului, cat si ale IOS-ului. 

Singurele telefoane IOS sunt Iphone-urile care sunt in topul celor mai bune telefoane. Apple se asigura ca in fiecare an aduce ceva nou si diferit pe piata, dar pastreaza si cateva caracteristici clasice si specifice pentru Iphone-uri. De obicei, modelele noi de Iphone sunt cele mai scumpe de pe piata, doar ca pretul lor initial de lansare va mai scadea pe parcursul anului ca la orice alt telefon lansat. Apple incearca sa pastreze acelasi design la telefoanele sale si in fiecare an aduce imbunatatiri in ceea ce priveste procesorul, camera, performantele. Iphone-urile au camere foarte bune, se misca rapid si in derularea paginilor web sau in aplicatii, durata de viata a bateriei este buna, doar ca dupa un anumit timp este posibil ca bateria sa nu mai dureze ca la inceput. Iphone-urile au costuri destul de ridicate ale reparatiilor, in timp ce telefoanele Android nu au preturile reparatiilor atat de mari. Daca trebuie sa inlocuiesti sticla la Samsung Galaxy A7 2018 te va costa mai putin decat o inlocuire la Iphone 6S.

Telefoanele Android sunt mult mai multe printre care cele care mai sunt in top alaturi de Apple, Samsung si Huawei, dar pe langa acestea mai sunt si Nokia, HTC, Sony, Motorola, Xiaomi si multe altele. Dar fiecare brand in parte are propriile caracteristici, doar sistemul de operare este singurul aspect comun, pentru ca este Android. Samsung si Huawei au caracterisitici mai performante si mai bune decat celelalte, care sunt modele mai accesibile, telefoanele de la Samsung sau Huawei sunt mai scumpe, dar sunt mai bune. Camerele sunt performante, iar ultimele modele atat de la Samsung, cat si de la Huawei au caracteristici foarte bune, camere cu o serie de functii, performantele sunt foarte bune, procesoare mai rapide, durata de viata a bateriei mai mare. Celelalte modele sunt si ele performante, doar ca nu au asa multe caracteristici speciale si dupa o perioada de timp se vor misca mai greu in derularea aplicatiilor sau a paginilor web, iar bateria nu va mai tine atat de mult. 

Acestea fiind spuse, daca nu sti ce telefon sa alegi dintre Android sau IOS, alegerea poate sa dureze mult si va fi o alegere grea, dar mai intai trebuie sa stabilesti marca de telefon ăe care o vrei, apoi bugetul pentru a stii spre ce model sa te orientezi.