Aplicatiile Microsoft Office se contopesc intr-o singura aplicatie, pe iOS si Android

Doresti sa ai parte de toate aplicatiile populare Microsoft Office pe un dispozitiv iOS sau Android? In curand nu va trebui sa descarci versiuni individuale de Word, Excel si PowerPoint pentru a le utiliza. In cursul zilei de luni, cei de la Microsoft au dezvaluit faptul ca acestia au inceput sa testeze public o noua versiune a aplicatiei Office care combina toate cele trei aplicatii intr-una singura. Gigantul tehnologic a facut acest anunt in cadrul conferintei sale Ignite, care a avut loc in Orlando, Florida. In noua aplicatie – disponibila acum ca o previzualizare publica pe Android si ca o versiune beta prin programul Apple Test Flight din Apple – vei putea crea noi documente, prezentari si foi de calcul, dar vei putea si sa editezi sau sa vizualizezi documente existente. Vei putea, de asemenea, sa „extragi o imagine a unui document” si sa o transformi intr-un fisier Word editativ, sa creezi si sa semnezi PDF-uri sau sa „transformi tabele dintr-o pagina tiparita intr-o foaie de calcul Excel”.

Aplicatiile individuale ale Microsoft au fost populare pe mobil. Toate trei se claseaza intre primele 25 de aplicatii la capitoilul productivitate pe iOS, in timp ce fiecare aplicatie a fost descarcata de peste 1 miliard de ori pe Android. Cu toate acestea, Google a oferit o concurenta puternica celor de la Microsoft pe telefonul mobil, cu aplicatiile Docs, Slides and Sheets din setul sau de instrumente G Suite, care este mult mai bun pentru Android decat pentru iOS. In ciuda acestui fapt, instrumentele de productivitate ale Microsoft Office 365 preiau pozitia generala pe dispozitive, potrivit unui raport din 2018 al firmei de securitate cloud Bitglass. In 2016, Office 365 a avut mai mult de doua ori mai multe implementari decat G Suite pe domeniul de afaceri, cu 56% fata de 25%.

Cei de la Microsoft sustin ca noua aplicatie mobila Office nu va inlocui cele trei aplicatii individuale deja existente. „Stim faptul ca unii utilizatori ar putea avea nevoie sa foloseasca una dintre aplicatii si este alegerea consumatorului sa instaleze aplicatia care se potriveste cel mai bine nevoilor lor”, a declarat un purtator de cuvant al companiei pentru publicatia americana CNET. „Cu toate acestea, daca folosesti toate aplicatiile de baza, iti recomandam sa utilizezi aceasta noua aplicatie Office, deoarece inseamna ca trebuie doar sa instalezi o singura aplicatie – si va ocupa de fapt mai putin spatiu.” Da, e mai avantajos pentru utilizator sa acceseze o aplicatie care sa-i puna la dispozitie toate cele trei optiuni si sa ocupe si mai putin spatiu de stocare. 

Combinatia de aplicatii Office pentru iOS si Android urmeaza a fi lansata de catre cei de la Microsoft in cursul lunii februarie. Aplicatia care va oferi acces la toate aplicatiile de productivitate Office intr-o singura fereastra urmeaza a fi un succes printre cei care isi doresc sa aiba acces la toate serviciile celor de la Microsoft intr-un mod mai simplu. Lansarea generala a noii aplicatii Office va avea loc in cadrul „primei jumatati a anului viitor”.