Apple AirPods 3 s-ar putea numi “AirPods Pro” si ar urma sa fie lansate in cateva zile

Cei de la Apple se pregatesc pentru a-si lansa noul set de casti premium pentru ascultatorii iPhone si iPad. Da, este vorba despre noua pereche de AirPods, una dintre cele mai populare si mai bine vandute perechi de casti de tip earbuds de pe piata de accesorii electronice. Acestea se remarca prin calitatea de top a sunetului atat cand vine vorba de redarea unui continut audio-video sau muzica cat si atunci cand vine vorba de apeluri telefonice. Iar vestea buna este aceea ca noul set de casti ar putea fi lansat in doar cateva zile. 

Producatorul de iPhone a lansat, la inceputul acestui an, un mic “refresh” pentru AirPods, ceea ce a adus functia Siri pe interfata castilor, pregatita sa asculte si sa care ar putea fi invocata doar prin sintagma „Hey Siri” chiar in timp ce porti casca respectiva, precum si o carcasa de incarcare wireless optionala care poate fi completata folosind un covor de incarcare compatibil Qi. Dar, in afara de lumina de incarcare care se deplaseaza in partea din fata a noului caz, nu a fost nimic care sa distinga asa-numitele AirPods 2 (Apple se refera doar la noua pereche drept „AirPods”) de perechea din prima generatie.

China Economic Daily sustine ca Apple este gata sa lanseze productia la scara completa a noului sau AirPods Pro si ca o data de lansare ar putea fi programata inainte de sfarsitul lunii octombrie. Este demn de remarcat faptul ca publicatia are un istoric oarecum funios atunci cand vine vorba de zvonuri despre produse inca neanuntate, asa ca ai putea lua acest zvon cu putine indoieli. Ok, mai multe. Ar fi ok sa nu-l iei de bun decat in proportie de 10%. 

Cu toate ca Apple este foarte cunoscuta pentru a organiza un eveniment la sfarsitul acestei luni, atunci cand compania americana isi prezinta, deobicei, noua generatie de MacBook Pro cu Face ID și o tastatură reproiectată care revine la mecanismul de foarfeca – anuland controversatul mecanism Butterfly gasit pe cele mai recente notebook-uri ale celor de la Apple. 

Apple isi va lansa serviciul de streaming video Apple TV Plus la 1 noiembrie 2019, astfel incat ar avea sens ca compania americana sa-si reimprospateze si setul de casti earbuds in perioada premergatoare lansarii. De remarcat faptul ca se va lansa mai repede fata de Disney Plus, cealalala platforma de streaming care va face concurenta celor de la Netflix in urmatoarea perioada de timp. 

Cu toate ca, indiferent daca se lanseaza sau nu in urmatoarea saptamana, un lucru cert este faptul ca urmatoarele AirPod-uri au inceput sa aiba o concurenta din ce in ce mai serioasa. Microsoft va debuta Surface Earbuds in primul trimestru al anului 2020 în Marea Britanie, in timp ce Google Pixel Buds au fost dezvaluite in cadrul evenimentului de lansare al Pixel 4 de saptamana trecuta. Pe de alta parte, AirPods se confrunta, de asemenea, cu o concurenta sporita si din partea marcilor audio traditionale, precum Bose, Sony si altele. Va fi o competite acerba in acest sens, fara indoiala.