Apple Arcade si Google Stadia, ultimele stiri

Cu Apple Arcade, vei putea sa joci jocuri pentru dispozitive iPhone, iPad, Mac si Apple TV. Apple a anuntat primul sau serviciu de gaming in cadrul unui eveniment din martie, spunand ca Arcade ar urma sa lanseze cu mai mult de 100 de jocuri exclusive pentru serviciu. Si in aceasta saptamana la Worldwide Developers Conference, Apple a confirmat ca Arcade va fi disponibil in cursul acestui an si va veni cu suport pentru controlorii de jocuri. Cu Google Stadia, vei putea face stream-uri de jocuri de oriunde poti rula Chrome. Google a anuntat primul sau serviciu de gaming streaming la Conferinta pentru dezvoltatorii de jocuri (GDC) din San Francisco si a declarat ca va avea mai multe stiri in aceasta saptamana. Serviciul Google va functiona putin ca Netflix, unde poti sa redai jocuri pe PC, Chromebook, telefon, tableta, TV – oriunde poti utiliza Chrome. Google va avea, de asemenea, un controler de jocuri Stadia care se va conecta prin Wi-Fi la serviciile Google si va oferi butoane dedicate pentru partajarea jocului pe YouTube si cautarea unui ajutor pentru jocuri cu un buton Google Assistant.

Pentru Apple, implicarea sa brusca in gaming face parte dintr-un efort mai mare de a furniza servicii legate de hardware-ul sau. Serviciul sau de jocuri, platforma de streaming video si chiar Apple Music sunt toate motive serioase pentru a ramane loiali lumii Apple si pentru a folosi un dispozitiv al companiei americane. Si poate cel mai important motiv – de a compensa pierderea suferita odata cu scaderea in vanzari din partea iPhone. Pentru Google, este vorba de cloud, iar platforma sa de jocuri joaca la puncte forte, permitand jucatorilor sa participe la jocurile bazate pe cloud si apoi sa faca un stream cu jocul pe YouTube.

Data lansarii

In cadrul WWDC, Apple a confirmat ca serviciul sau, Arcade, va fi lansat anul acesta, insa nu a mentionat o data exacta. Ceea ce lasa loc de o potentiala amanare pana la inceputul anului viitor. 

Pe cand, nici Google nu a oferit detalii concrete in aceasta privinta, insa a venit cu promisiunea de a spune mai multe despre pret, jocuri si data lansarii in această vara. Si sunt motive pentru a crede faptul ca Google Stadia o sa fie lansat mult mai devreme decat Apple Arcade. Potrivit unor zvonuri, Stadia va fi lansat cel tarziu in noiembrie anul acesta.

Pret

Desi nici una dintre aceste companii nu a vorbit prea mult despre pret, Apple a recunoscut ca serviciul sau va fi disponibil printr-un abonament fara achizitii in aplicatie. Google nu a spus nimic despre modul in care utilizatorii vor plati pentru jocuri. Cu toate acestea, unul dintre partenerii sai a oferit un indiciu.

“Cred că vom avea o multitudine de cai”, a declarat Yves Guillemot, CEO al Ubisoft, pentru GameSpot despre costul Stadia. “Fie o sa-l cumparati la pretul integral si sa va jucați, fie veti putea sa va inregistrati, eventual, si pentru o ora sau doua ore pe zi. Exista multe modalitati”, a sugerat Guillemot.