Apple MacBook Air (M1, 2020)- review

Pentru ca Apple le-a atasat propriilor laptopuri procesoare noi, care le inlocuiesc pe cele de la Intel, acestea ofera performante mai bune, o durata de viata a bateriei mai buna. MacBook Pro nu este singurul model care este foarte bun din aceste puncte de vedere, si MacBook Air (M1, 2020) este un model ideal si care este mai ieftin. Daca te tenteaza sa il cumperi, poate ca inainte ai avea nevoie sa afli mai multe detalii despre el, asa ca, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

MacBook Air 2020 are un pret initial de 999 de dolari pentru modelul de baza, adica 8 GB memorie RAM si 256 GB spatiu de stocare. Daca vrei specificatii mai inalte, va trebui sa cheltuiesti o suma de 1,249 de dolari pentru o versiune cu 8 GB memoria RAM si 512 GB spatiu de stocare. 

MacBook Air 2020 este un laptop foarte elegant, are un hardware foarte bun, iar procesorul M1 si software-ul macOS Big Sur sunt singurele elemente care sunt schimbate, designul ramanand la fel ca pana acum. Chiar daca multe persoane prefera acest design, unele tot ar prefera ca Apple sa aduca ceva nou legat de design. Dimensiunile si greutate sunt la fel ca cele ale modelului din 2018, deci este subtire si usor. Acest model nu mai are ventilatoare, care poate sa afecteze, din pacate, performantele sale. Tastatura este Magic Keyboard, are un Touch ID pentru deblocarea laptopului.

Ecranul este de 13,3 inci, afisaj LED, cu o rezolutie de 2560 x 1600 pixeli si atinge o luminozitate maxima de 400 de nits si are tehnologia True Tone. Culorile sunt exacte, precise, ideale pentru un editor foto sau video.

Nici camera web nu primeste nicio modidicare, nicio imbunatatire, deci este tot de 720 pixeli, chiar daca cele mai multe modele de laptopuri ofera 1080 pixeli. Dar, noul procesor se spune ca ii ofera camerei web capacitatea de a reduce zgomotul si ofera un balans de alb mai bun. 

Procesorul M1 are 8 nuclee si ofera performante mult mai bune decat cele de la Intel. Laptopul porneste rapid, este receptiv. Laptopul are o interfata similara cu iPhone-urile, deci poate rula orice aplicatie sau jocuri IOS. Chiar daca este un model Air, performantele sale se apropie destul de mult de cele ale modelului Pro.

Durata de viata a bateriei este foarte buna, astfel ca in testul de redare video a rezistat timp de 11 ore si 15 minute. Chiar daca nu ajunge la 13 ore si 22 de minute ca modelul Pro, are un rezultat foarte bun.

Asadar, daca vrei un MacBook mai ieftin si bun, daca vrei un laptop puternic, dar subtire si usor si vrei sa aiba o lunga durata de viata a bateriei, poti sa alegi MacBook Air (M1, 2020). Dar daca vrei un laptop mai ieftin si nu iti place interfata Mac, nu este o alegere potrivita.