Apple TV Plus

In cadrul evenimentului de ieri, ce a avut loc la sediul companiei din Copertino, dupa luni intregi de zvonuri in privinta acestui aspect, Apple si-a anuntat oficial, in sfarsit, serviciul de video streaming. Iata cateva detalii in legatura cu Apple TV Plus, noua platforma lansata de compania americana. Astfel, Apple TV Plus este un serviciu de abonament are contine doar programe originale ale Apple. Spre deosebire de Netflix sau Amazon Prime Video, nu ai acces la un catalog al emisiunilor sau filmelor licentiate. Apple TV Plus nu este o aplicatie separata, independenta. Vei putea folosi aceasta aplicatie numai utilizand aplicatia TV Apple, care se va extinde la mai multe dispozitive in urmatoarele luni. Incepand cu luna mai, aplicatia Apple TV va oferi abonamente platite in plus si va putea difuza unele emisiuni si filme de la partenerii companiei americane, cum ar fi HBO, fara a-ti furniza un serviciu video tert. Abonamentul in sine este un termen separat fata de produsul Apple TV, adica televizorul dezvoltat de catre companie. Care iti va spune, cu siguranta, ca Apple TV este cea mai buna modalitate de a te bucura de acest continut original pe care compania din Copertino l-a dezvoltat pentru propriul sau serviciu de video streaming.

Ce este Apple TV Plus?

Dupa cum am mai spus, Apple TV Plus este o platforma de video streaming, serviciu disponibil prin abonamente, care va cuprinde o lista crescanda de emisiuni si filme originale ale Apple. La lansarea acestui serviciu, in toamna, Apple TV Plus va fi modalitatea exclusiva de a urmari acest continut original. Iar compania americana a investit o suma uriasa de bani, estimata pe la 1 miliard de dolari, pentru a aduce o distributie intreaga de talente pentru a crea programe care, speram noi, vor putea concura cu cele mai bune emisiuni ale Netflix. Pana si Oprah e implicat in acest proiect. Insa Apple TV Plus nu este nici o aplicatie proprie si nu ofera nici o experienta separata. Este doar un serviciu ce va fi accesibil prin intermediul aplicatiei Apple TV de pe iOS, Mac si alte platforme. Probabil ca va ocupa o sectiune a aplicatiei TV, insa Apple nu a intrat in acest subiect in cursul evenimentul de astazi – iar site-ul de pe Apple TV Plus contine prea putine detalii despre acest serviciu.

Cu toate acestea, Apple TV Plus nu arata, deocamdata, ca un competitor serios pentru servicii precum Netflix sau Amazon Prime Video, din anumite motive. In primul rand, nu este un serviciu care combina productii originale cu programe licentiate, concentrandu-se exclusiv pe propriul sau continut. In plus, nu a fost anuntata o modalitate prin care acest serviciu poate fi accesat de pe platformele mobile ale Android sau de pe vreun browser, pe internet. Acesta este un mare dezavantaj in comparatie cu restul platformelor si este necesara o dezvoltare mai larga a serviciului pentru ca acesta sa poata concura de la egal la egal cu serviciile mai consacrate in aceasta industrie. Insa, este un prim pas excelent pentru compania americana, iar calitatea continutului sau original ramane un mister pana in toamna, insa pare promitatoare avand in vedere numarul de nume consacrate care au colaborat pentru realizarea acestui proiect.