Apple Watch SE- review

Apple Watch SE a fost lansat deodata cu varianta mai scumpa, Apple Watch Seria 6. Dar este unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente pe care il poti cumpara. Chiar daca Seria 6 are cateva specificatii in plus fata de SE si acesta are suficiente functii, atat pentru sanatate, cat si pentru fitness. El costa 279 de dolari, nu are afisajul permanent, dar poate sa masoare ritmul cardiac si poate sa detecteze caderilor. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre noul ceas inteligent de la Apple, te invit sa urmaesti randurile de mai jos. 

Pentru ca nu are afisaj permanent, trebuie sa ridici incheietura mainii pentru a trezi ecranul, iar in lateral are un buton care permite o navigare usoare. Vine in 2 dimensiuni, una de 40 mm si una de 44 mm. Daca ai deja seria 4 sau 5, nu vei simti ca primesti ceva mult mai nou. SE deschide repede aplicatiile, se descurca bine in efectuarea apelurilor si este posibil ca durata de viata a bateriei sa fie mai mare decat la Seria 6. 

Apple Watch SE se gasesc in gri inchis, argintiu si auriu. Pentru ca niua curea are un nou sistem de prindere, curele se pot schimba mult mai usor. Ceasul este confortabil si pentru ca are noul software, WatchOS 7, se pot crea Animoji si Memoji si astfel iti poti personaliza ceasul. 

Ceasul are controale parentale, deci se poate conecta cu telefonul copilului si sa limitezi perioada petrecuta in fata ecranului, limite la descarcare si altele. Apple Watch SE nu are ECG si nici nu poate masura nivelul de oxigen din sange, dar are alte functii de sanatate, precum detectarea cazaturilor, poate emite notificari legate de sanatatea inimii. Daca ai cazut si nu te vei misca pentru o scurta perioada de timp, ceasul va contacta serviciile de urgenta si va trimite locatia ta. Te anunta daca ai o frecventa cardiaca mai scazuta sau mai crescuta, daca ai un ritm cardiac neregulat si alte afectiuni cardiace. Ceasul va detecta zonele unde zgomotul este prea puternic si iti va trimite o notificare de avertizare. Poate urmari si somnul. 

Este si un tracker de fitness foarte bune, pentru ca iti ofera provocari pentru a-ti mentine motivatia si poate calcula nivelul cardio. Ofera peste 40 de exercitii de dans, yoga, inot, drumetii si poate detecta atunci cand incepi manual un antrenament. 

Durata de viata a bateriei nu este cea mai buna, pentru ca rezista in jur de o zi. 

Acestea fiind spuse, daca ai un Iphone si vrei si un smartwatch, Apple Watch SE este un model foarte bun pe care poti sa il cumperi, oferind functii despre sanatate si fitness si este mai ieftin decat Seria 6.