Armata americana declara ca mesajele cu recrutarea sunt false

Am ajuns la stadiul in care se vorbeste intens despre izbucnirea celui de-Al Treilea Razboi Mondial, mai mult sau mai putin serios. Mai ales in conditiile conflictului militar in Orientul Mijlociu dintre Iran si Statele Unite, conflict care a atras atentia asupra lumii in ultimul timp, atat prin amenintarile din partea politicienilor ambelor state, cat si prin actiunile intreprinse de ambele parti. Tot conflictul a pornit de la moartea generalului iranian Qassem Soleimani intr-un atac american asupra Bagdadului. Da, Bagdad e capitala Irakului, insa trupele iraniene se afla pe teritoriul vecin inca din 2014. Oficial, ii ajuta in lupta impotriva fortelor Statului Islamic, care sunt din ce in ce mai decimate pe masura ce au inceput sa intervina impotriva lor tot felul de puteri regionale sau globale. Neoficial, Irakul a devenit un fel de colonie a Iranului, trupele iraniene beneficiind de sprijinul neconditionat al guvernului de la Bagdad. Ma uit la Irak si nu vad, in momentul de fata, decat un stat-marioneta cum erau Slovacia si Croatia celui de-Al Doilea Razboi Mondial pentru Germania Nazista. 

In orice caz, raspunsul Iranului a fost sa atace cu rachete balistice doua baze militare americane in Irak. Rapoartele in privinta acestor incidente varieaza de la o parte la alta. Americanii sustin ca daunele au fost minime si ca nu au fost victime in urma acestui atac, pe cand presa iraniana declara ca ar fi murit 80 de militari americani ca urmare a actiunilor Garzii Revolutionare Iraniene.

Insa, intrand in ideea principala a articolului, inca de cand s-a pus in vedere situatia unui nou razboi mondial, americanii au inceput sa primeasca mesaje conform carora ar trebui sa fie recrutati in armata. Raspunsul oficial al Armatei SUA este ca aceste mesaje sunt false. Marti, contul de Twitter al Serviciului de Recrutare al Armatei americane a declarat ca mesajele despre recrutarea unor persoane pentru serviciul militar sunt „false si nu sunt comunicate oficiale din partea armatei”. Reprezentantii serviciului de recrutare au declarat ca au primit mai multe apeluri si e-mailuri in legatura cu acele mesaje false. Acesta a adaugat ca decizia de a adopta un proiect nu este luata de catre Comandamentul de Recrutare al Armatei SUA si ca un proiect nu a fost in vigoare din 1973.

Mesajele text despre aceasta farsa sustin ca destinatarilor le-au fost trimise mai multe SMS-uri de catre armata americana, SMS-uri la care multi nu au raspuns. Mesajele text au continuat chiar si asa, spunand ca individul trebuie sa raspunda sau sa viziteze o sucursala pentru a se pregati de inrolarea in armata. 

Presedintele Donald Trump a emis o declaratie, in cursul zilei de miercuri , despre situatia dintre Iran si Casa Alba. El a spus ca nu au fost raniti americani sau irakieni in atacurile  Iranului asupra bazelor militare din Irak, ce contin atat soldati americani, cat si trupe din partea aliatilor SUA. Trump a continuat, spunand ca Iranul „pare sa fie in picioare” si ca Statele Unite vor impune imediat tarii noi sanctiuni economice. Insa, nu pare sa fie cazul pentru actiuni militare.