Asus ZenBook Duo 14 UX482E- review

La evenimentul CES 2021, Asus si-a anuntat cel mai recent laptop, Asus ZenBook Duo 14 UX482E , fiind cel mai nou laptop cu 2 ecrane. Daca ai nevoie de un laptop nou care sa te ajute in ceea ce priveste productivitatea, acest model este unul ideal. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest nou laptop de la Asus, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

Laptopul de la Asus este disponibil in 2 configuratii, cel de baza este dotat cu un procesor Intel Core i5, alaturi de o memorie RAM de 8 GB si un spatiu de stocare de 512 GB si costa 999 de dolari. Ce de-al doilea model are un procesor Intel Core i7, 8 GB memoria RAM, un spatiu de stocare de 512 GB si costa 1.299 de dolari.

La prima vedere laptopul arata ca unul obisnuit, pentru ca nu se vede ce de-al doilea ecran. Este subtire si usor, avand o greutate de 1,62 kg. Constructia este din metal si este premium si compacta. Are porturi USB-C, HDMI, USB-A, mufa audio, slot pentru card de memorie. 

Ecranul principal are 14 inci, iar ce de-al doilea are 12,65 inci cu o rezolutie de 1920 x 515 pixeli si are suport pentru un stilou, doar ca acesta nu este inclus in pret. Ecranul principal are un panou IpS care este luminos si clar, doar ca cel de-al doilea nu este atat de luminos. Acesta se afla sub ecranul principal, deci tastatura se afla in a doua jumatate a laptopului. Acesta nu este un laptop care este potrivit pentru tastarea din pat. Deasupra tastaturii se afla 2 butoane, dintre care unul dezactiveaza al doilea ecran, iar celalalt schimba continutul intre ecranul principal si cel secundar.

Laptopul este dotat cu procesoare Intel, astfel ca performantele laptopului sunt pe cat se poate de bune. Windows 10 porneste rapid si functioneaza fara probleme. Are 2 ventilatoare pentru a nu se incalzi cand este foarte solicitat.

Durata de viata a bateriei este foarte buna, astfel ca in testul de redare video, laptopul a rezistat timp de 11 ore si 50 de minute. Atunci cand este utilizat zi de zi, durata de viata a bateriei poate fi chiar de 2 zile la o singura incarcare, dar cand este utilizat decent. Cel de-al doilea ecran nu duce la o durata de viata a bateriei mai mica, deci il poti folosi fara retineri.

Acestea fiind spuse, Asus ZenBook Duo 14 UX482E este un laptop foarte performant, inovativ, impresionant, iar daca ai nevoie de un nou laptop poti sa il iei in considerare pe acesta. Dar daca vrei un laptop pentru jocuri, sau sa stai in pat si sa lucrezi, acesta nu este o alegere prea buna.