Boxele Micca RB42, ieftine si bune

Aratati boxele Micca RB42 unor experti in domeniul audio si, garantat, acestia nu vor ghici pretul la care sunt disponibile aceste modele pe piata de electronice. Sunt o pereche care costa in jur de 130 de dolari (in jur de 554 de lei) pe Amazon, insa RB42 iti da impresia ca ar avea un pret cel putin dublu fata de cel la care il poti achizitiona in realitate.

Nu am reusit sa-mi dau seama cum de RB42 poate produce un bass atat de clar cand are  un woofer cu conuri de hartie de 4 inchi intr-un cadru de otel, care este asociat cu un tweeter de cupru de matase cu diagonala de 0.75 inchi. Impedanta este evaluata de la 4 pana la 8 ohmi. Exista panouri MDF cu o grosime de 0.75 inci pe toate laturile cabinetului; RB42 intr-adevar arata si da senzatia ca si cum ar avea un design mult mai scump. Dulapul rotunjit, grilele de panza atasate magnetic si posturile de legatura robuste ale cablului difuzorului reprezinta o reducere peste ceea ce poti obtine de la cele mai multe modele pe care le poti cumpara la aceleasi preturi. Si inca nu am mentionat cat de mici sunt. RB42 au o dimensiune de doar 8,7×4,9×7,9 inchi.

Boxele ieftine devin din ce in ce mai bune. In Statele Unite, cel putin

Am incercat o multime de genuri de muzica pentru aceste boxe. Noua melodie a celor de la Slipknot si albumele lor trecute mi s-au parut redate la cel mai inalt nivel. M-am temut ca RB42-urile ar putea inabusi putin dinamica, dar riff-urile chitarei electrice, tobele, intreg instrumentalul a fost redat intr-o maniera mai mult decat antrenanta. Am incercat, de asemenea, melodii mai vechi de la Parazitii sau CTC. Beat-urile se aud superb pe acest dispozitiv. Atunci m-am simtit increzator in capacitatile lui RB42, asa ca l-am comparat cu un difuzor mult mai mare, dar mai puțin costisitor, Dayton B652 Air (65 dolari pe pereche). RB42 a punctat la capitolul instrumentale, insa din punct de vedere vocal, B652 Air a fost modelul mai bun.

De asemenea, am comparat modelul RB42 cu un set de boxe Pioneer SP-BS22-LR (96 dolari pe pereche), care au fost o buna perioada de vreme cele mai recomandate boxe pentru un buget mediu. Echilibrul sonor al SP-BS22-LR a fost mai usor, mai rece si mai putin bogat. Exista un feeling mai soft in sunetul lui RB42, pe care unii il pot auzi ca o estompare a detaliilor in comparație cu difuzoarele SP-BS22-LR sau B652 Air. Totusi, mi-a placut modul in care RB42 a adaugat instrumentalul, care se potriveste mai bine cu vocea la acest model. Din nou, dinamica mai mare SP-BS22-LR reprodus cu un impact mai mare – RB42 nu a putut tine pasul.

Micca RB42 Reference este un model foarte impresionant, insa difuzoarele Dayton Audio B652 Air si Pioneer SP-BS22-LR sunt boxe mai putin costisitoare si mai clare din punct de vedere vocal. Cu toate acestea, calitatea superioara a constructiei lui RB42, echilibrul mai bun ca sunet si dimensiunea mai mica ar putea sa incline balanta pentru multi cumparatori.