Camera Iphone 12 Pro Vs camera Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Iphone 12 Pro este unul dintre telefoanele de top ale companiei, iar acesta are functii ale camerei similare cu cele de la Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Ambele au 3 lentile, sunt capabile sa realizeze poze foarte bune in conditii de slaba iluminare prin modul de noapte, filmeaza 4K HDR, au focalizare automata. Totusi, fiecare exceleaza in categorii diferite. La capitolul zoom, este greu sa invingi zoom-ul de 5x de la Note 20 Ultra, mai ales cu cul de 2x de la Iphone 12 Pro, dar la portrete Iphone 12 Pro nu este usor de invins, pentru ca are efectul de estompare mai natural. Mai jos vom compara pozele cu zoom, in mod portret si video ale celor 2 telefoane. 

Iphone 12 Pro este bun la pozele peisaj, ultrawide si HDR. Totusi, ambele telefoane au realizat poze cu gama dinamica mare, detalii suficiente si culori bogate. La Iphone 12 Pro este activat Smart HDR, iar la Note 20 Ultra este activat Scene Optimizer. Iphone 12 Pro are o functie, Deep Fusion, care reduce din zgomot. 

Camera principala de la Note 20 Ultra are un senzor de 108 MP si se poate decupa imaginea si se poate schimba cadrul dupa ce s-a facut poza. Se poate obtine si  adancime mai mica, necesara la poze in mod poreret, doar ca uneori nu le realizeaza atat de bine si ofera impresia ca nu a fost focalizata poza. Binning pixel este o functie care realizeaza poze de 12 MP cu senzorul de 108 MP care arata foarte bine. 

Iphone 12 Pro realizeaza poze mai bune cu camera ultrawide in conditii de slaba iluminare, pentru ca poza este mai echilibrata. Note 20 Ultra ofera putina distorsiune la margini. 

Zoom-ul este functul forte al Note 20 Ultra, are zoom optic de 5x, in comparatie cu cel de 2x de la Iphone 12 Pro. Pozele cu zoom de 5x sunt echilibrate si clare. Note 20 Ultra ofera si un zoom digital de la 10x pana la 50x. Iphone 12 Pro are zoom digital de 10x. 

Modul portret este mai eficient pe Iphone 12 Pro, pentru ca pastreaza detaliile, iar subiectii sunt mai clari decat la Note 20 Ultra. 

Modul de noapte la Iphone 12 Pro este si pe camera de spate si pe cea frontala. Focalizarea pe timp de noapte este mai rapida decat la Note. Cu toate acestea, Note se descurca mai bine la acest capitol, imaginile de la Iphone 12 Pro sunt prea luminoase. 

La video Iphone 12 Pro nu este usor de depasit. Note 20 Ultra inregistreaza 8K, dar videoclipurile de pe Iphone au culori mai naturale, mai echilibrate. Dar, Note are mai multe setari pentru videoclip. 

Asadar, Note 20 Ultra este potrivit pentru zoom, senzor mare pe camera principala, poze in mod de noapte, iar Iphone 12 Pro este bun la poze statice si video.