Camera S21 Ultra Vs Note 20 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun si cel mai scump telefon al seriei, are cele mai bune performante ale camerei, dar nici Note 20 Ultra de anul trecut nu este prea rau. Chiar daca s-a lansat anul trecut, are performante foarte bune ale camerei. Daca vrei ca anul acesta sa iti cumperi un telefon cu cea mai buna camera, poate ca iti va fi greu sa te decizi intre cele 2 telefoane, de aceea in randurile de mai jos voi compara camerele celor 2 telefoane.

S21 Ultra are o camera principala de 108 MP, una ultra-larga de 12 MP si 2 teleobiective de 10 MP, unul avand un zoom de 3x si celalalt de 10x. Note 20 Ultra are un singur teleobiectiv cu zoom de 5x, iar unghiul ultra-larg este de 12 MP, camera principala fiind tot de 108 MP.

Pozele cu camera principala nu sunt la fel, chiar daca au acelasi numar de megapixeli. Culorile sunt mai naturale la S21 Ultra decat cele de la Note 20 Ultra. Cat despre gama dinamica, pozele celor 2 au o gama dinamica similara. Pozele de la S21 Ultra sunt mai clare, mai bine definite, dar au putin mai mult zgomot decat cele de la Note 20 Ultra. Cu pozele de 108 MP, Note se descurca mai bine, fiind poze mai clare, culori mai naturale si contrast mai bun. Pozele cu zoom de la Note sunt mai putin detaliate, dar cele de la S21 Ultra sunt mai zgomotoase. La zoom de 5x Note realizeaza poze mai bune, fiind mai clare si mai detaliate, fara zgomot si cu un bun contrast. Dar la zoom de 10x, S21 Ultra castiga, realizand poze mai clare si cu un contrast bun. 

In conditii slabe de iluminare, ambele telefoane au modul de noapte care imbunatateste calitatea pozelor. Ambele telefoane realizeaza poze foarte detaliate. Cand vine vorba despre culori, tonurile sunt asemanatoare la ambele poze. Cu zoom de 2x, pozele de la Note sunt mai clare si mai detaliate, dar S21 are culori mai naturale.

Ambele telefoane au modul portret, Note realizeaza portrete cu tonul pielii mai cald, dar S21 Ultra realizeaza poze mai realiste. In modul de noapte, portretele nu sunt atat de bune, dar Note se descurca mai bine.

Camera frontala realizeaza poze foarte bune, detalii multe, dar Note face ca pielea sa fie mai fina, dar are mai putin detalii, in timp ce S21 Ultra gestioneaza mai bine scnele iluminate. Portretele sunt foarte bune la ambele telefoane, dar Note realizeaza poze mai clare, dar destul de zgomotoase, dar S21 Ultra are culori mai naturale.

Asadar, camerele celor 2 telefoane nu sunt atat de diferite si daca ar trebui sa alegi dintre cele 2, trebuie sa te gandesti ce tip de fotograf esti.