Canon EOS Rebel SL3

Canon si-a actualizat gama de camere foto DSLR entry-level cu doar un an in urma, prin  modelele EOS Rebel T7 / EOS 2000D si EOS Rebel T100 / EOS 4000D, insa nici un aparat foto nu a fost atat de bun la teste precum noul model EOS Rebel SL3. Aceasta camera este una dintre cele mai ieftine din gama EOS a celor de la Canon si chiar de pe piata de aparate foto, cel putin fara a tine cont si de modelele second-hand. Acest model de ultima generatie  entry-level ofera utilizatorilor cateva accesorii suplimentare pentru a produce fotografii de calitate, dar si un spatiu putin mai mare fata de o camera second-hand. Cu alte cuvinte, este o investitie ce pare a-si merita pretul, atat timp cat nu iti doresti sa inregistrezi videoclipuri sau sa faci poze 4K la cea mai buna calitate (voi explica motivele in descrierea de mai jos).

Specificatii

Senzor: Senzor APS-C de 24.1 megapixeli cu deschidere f 1/2,3

Lentile: EF mount

Video: 4K (pana la 24/25 fps)

Greutate: 449 g

Motor de procesare: DIGIC 8

Ecranul din spate: DIsplay tocuhscreen cu diagonala de 3 inch

Durata de viață a bateriei: Aproximativ 1070 de cadre (clasificare CIPA)

Pret: 649 de dolari americani / 2764 de lei

Caracteristici

La fel ca si rivalii de la Nikon, Canon a montat senzori APS-C de 24MP pe mai multe dintre camerele sale DLSR, iar EOS Rebel SL3 este cel mai nou aparat foto cu astfel de senzori. Se crede ca ar fi exact aelasi senzor care a aparut si la modelul precedent Rebel SL2 si ca ar veni incorporat cu un sistem similar dual-pixel CMOS. Acest sistem utilizeaza pixeli in senzor pentru a realiza AF de detectare a fazelor, care este modul prin care aparatele DSLR-urile se focalizeaza automat atunci cand folosesti vizorul. Avand aceasta functie incorporata in senzor, Rebel SL3 se poate orienta rapid atunci cand utilizează vizualizarea live sau cand filmeaza videoclipuri.

Camera este echipata cu aceleasi lentile EF care au fost de mult o parte importanta a DSLR-urilor din gama Canon EOS. Aparatul foto poate inregistra, intr-o prima faza, imagini la o rezolutie de 5fps, lucru care ramane neschimbat fata de Rebel SL2, in ciuda prezentei noului motor de procesare DIGIC. Cu toate acestea, acest motor suporta inregistrarea videoclipurilor 4K la 24p, desi exista o serie de restrictii. In aceasta privinta, este unul dintre cele mai ieftine modele disponibile pe piata, la ora actuala, care poate inregistra videoclipuri 4K, insa nu la modul ireprosabil. De exemplu, nu prezinta alte rate de cadre din care ai putea alege atunci cand faci poze 4K.

Si videoclipurile sunt supuse unui asemenea factor, ceea ce inseamna ca vei pierde putin din imagine atunci cand incepi sa inregistrezi folosind unghiul larg al lentilelor, desi acest lucru nu reprezinta o problema atunci cand filmezi  videoclipuri Full HD sau Standard HD. De asemenea, nu vei putea utiliza sistemul AF CMOS cu dublu pixeli, decat in cazul in care filmezi la rezolutie Full HD.