Cea mai buna metoda de a-ti repara telefonul

Telefoanele din ziua de astazi sunt destul de fragile, iar daca din greseala le scapam pe suprafete dure precum gresie, beton, asfalt, exista sanse foarte mari ca ele sa se sparga si sa ai nevoie de o reparatie care te va costa o suma destul de mare de bani. Acum exista foarte multe marci de telefoanele, specificatiile si caracteristicile difera de la o marca la alta si cum telefoanele au evoluat atat de mult, era nevoie ca si service-urile gsm sa evolueze. De aceea, in functie de ce marca de telefon ai trebuie sa iti alegi service-ul gsm si pentru a afla care service este potrivit pentru telefonul tau, urmareste randurile de mai jos. 

Service-ul gsm trebuie ales in functie de ce telefon ai, in functie de sistemul de operare, IOS sau Android. Daca ai un telefon IOS este recomandat sa alegi sa mergi la un service special pentru reparatii de Iphone, pentru ca telefoanele Iphone au niste piese sau este nevoie de niste instrumente diferite fata de cele Android, iar service-urile universale este posibil sa nu le aiba. Asadar, cei de la service-ul special conceput pentru reparatiile de Iphone vor avea toate piesele si instrumentele de care este nevoie, iar reparatia telefonului tau va fi de calitate. Dar daca ai un telefon Android, de exemplu un Samsung Galaxy A7 2017, nu trebuie sa fii atat de precaut in alegerea service-ului potrivit, pentru ca telefoanele Android nu sunt atat de pretentioase pe cum sunt cele IOS si poti sa optezi si pentru un service universal. Asa ca daca ti s-a spart display-ul, poti sa mergi la un service universal pentru a-i inlocui geamul la Samsung Galaxy A7 2017. 

Daca esti priceput, daca ai ustensilele si piesele necesare poti chiar sa iti repari telefonul de acasa, mai ales daca este o reparatie foarte simpla, pentru a economisi bani si timpul pe care l-ai petrece astepand ca telefonul tau sa fie gata. Dar in cazul in care nu te pricepi deloc, nu ai ustensile si piese, nu este deloc recomandat sa iti repari singur telefonul pentru ca sunt unele piese foarte sensibile care nu trebuiesc atinse, iar daca le-ai atins este posibil sa se fi stricat si in acest caz vei avea nevoie de doua reparatii, in loc de una, adica vei plati dublu. 

Este posibila si situatia celor mai norocosi utilizatori carora li s-a stricat telefonul si este inca in garantie, pentru ca va fi reparat in baza bonului si a certificatului de garantie, iar tu nu va trebui sa platesti nimic, totul va fi suportat de catre companie. 

Prin urmare, daca ai un telefon IOS este indicat sa mergi la un service special pentru reparatii de Iphone, iar daca ai un Android pot merge si la un service universal, dar in niciun caz sa nu iti repari telefonul de acasa daca nu te pricepi.