Cele mai asteptate laptopuri pentru jocuri in 2021

La evenimentul CES s-au anuntat cateva laptopuri pentru jocuri ce urmeaza a se lansa in cursul acestui an. Un laptop bun pentru jocuri are nevoie de procesoare foarte puternice, hardware potrivit pentru jocuri, placi grafice puternice. La acest eveniment s-au anuntat laptopuri ce vor avea procesoare noi de la Intel si AMD, grafica de la Nvidia. Daca vrei ca anul acesta sa iti cumperi un nou laptop de jocuri, poate ca te-ar interesa sa afli care sunt aceste laptopuri noi. Mai jos le voi prezenta.

Asus Flow X13 costa 2.799 de dolari, este un laptop foarte subtire si usor, are un ecran de 13 inci, grafica este asigurata de Nvidia 1650 si este alimentat de procesorul AMD Ryzen 9. Laptopul vine la pachet cu un GPU extern, fiind destul de mic si are 2,2 kg si are grafica de la Nvidia RTX 3080. Daca le vei conecta, performantele vor fi excelente, de top. Este un laptop foarte bun, doar ca este destul de scump.

Acer Predator Triton 300 SE costa 1.399 de dolari, este foarte subtire pentru un laptop de jocuri si seamana cu un MacBook. Grafica este asigurata de Nvidia GeForce 3060.

Lenovo LEgion 7 are un ecran de 16 inci si un raport de aspect foarte bun, mai intalt, de 16:10. Este alimentat de procesoarele AMD Ryzen 5000, iar de grafica se ocupa Nvidia 3000, are un afisaj G-Sync cu HDR, este destul de subtire si usor.

Asus Zephyrus Duo 15 SE costa 2.899 de dolari, are un al doilea ecran, comenzile tactile se pot personaliza pentru Adobe, Photoshop sau Premiere. Este interesanta ideea de a avea un alt doilea ecran. Asus a lansat si anul trecut un model cu al doilea ecran, doar ca anul acesta designul si suportul pentru aplicatii sunt imbunatatite. 

Razer Blade 15 Advanced este unul dintre cele mai bune laptopuri pentru jocuri care se gaseste pe piata. De grafica se ocupa Nvidia 3070 si 3080, se poate alege intre rata de actualizare si rezolutie, se poate obtine un ecran Full HD cu rata de actualizare de 360 Hz, ideal pentru jocuri competitive. Mai exista o versiune cu QHD (2560 x 1440 pixeli) cu rata de 240 Hz sau chiar un ecran 4K OLED cu rata de actualizare de 60 Hz, dar este unul dintre putinele laptopuri pentru jocuri cu ecran OLED.

Acestea fiind spuse, daca vei ca in acest an sa iti cumperi un laptop pentru jocuri si vrei sa fie unul pe cat se poate de bun, prima oara va trebui sa te asiguri ca ai pus suficienti bani deoparte, pentru ca sunt modele scumpe, apoi poti alege dintre modelele prezentate anterior.