Cele mai bune alternative pentru MacBook Pro, in 2019

Multi dintre utilizatori ar putea fi deranjati de tastatura ingrozitoare a lui MacBook Pro, de touch barul enervant si dependența prea mare a acestuia de conexiunile USB-C, echilibrul de calitate a ecranului, greutatea, durata de viata a bateriei, performanta pentru o lunga perioadă de timp si… cred ca pot face o lista intreaga cu nemultumiri. Dar acum, intr-un moment in care panourile OLED incep sa se raspandeasca pe piata din ce in ce mai agresiv, acest echilibru se inclina putin. OLED ofera un ecran cu adevarat negru, ceea ce inseamna ca orice display OLED are atat un contrast ridicat, precum si o gama larga si HDR, care pot rivaliza sau depasi performanta MacBook. Deci, alternativele sunt laptopurile care au ecrane OLED. A, probabil voiai cateva recomandari in acest sens. Bun, sa n-o mai lungim atunci.

Asus ZenBook Pro 15

Zenbook este cam cel mai asemanator laptop cu un MacBook la care m-am gandit, desi nu arata deloc ca si cum ar fi unul. Are aproape aceeasi marime si greutate, cu un ecran Adobe RGB 4K cu 100% acuratete cromatica – si, prin urmare, cu o densitate mai mare a pixelilor decat Retina de la Apple. Si cu o grafica mai discreta. In timp ce functioneaza bine, acesta ramane in continuare in spatele Macbook-ului alimentat de un procesor Intel Core i9-8950HK, desi acest fapt poate fi atribuit si diferentei dintre configuratiile de memorie. Marea sa slabiciune este durata bateriei. Insa, costa in jur de 2300 de dolari, comparativ cu 3100 de dolari pentru un MacBook. 

Razer Blade 15

Daca iti place MacBook Pro pentru estetica, Razer este varianta Windows potrivita pentru tine. Mai ales acum cand compania ofera un model in culoarea White Mercury. Are un pret similar modelului MacBook Pro la nivel de intrare si ar trebui sa ofere un nivel similar de performanta. Dar versiunea alba a Razer vine doar cu un ecran de 1.980×1.080 pixeli si este limitată la un procesor i7-8750H, un SSD relativ mic de 512 GB si 16 GB RAM. De asemenea, cantareste mai mult cu 0,5 lire sterline.

Daca esti dispus sa alegi culoarea neagra, poti obtine un ecran 4K 100% Adobe RGB si un GeForce RTX 2070 pentru 2.900 de dolari. Este mai scump decat pretul lui MacBook comparabil (in jur de 2.700 de dolari), dar este mult mai demn de jucat. Durata de viata a bateriei este destul de mediocra, cu toate acestea si cu ecranul 4K este probabil mai slaba.

Lenovo Yoga C930

Cu aproximativ acelasi specificatii ca MacBook, modelul C930 de 14 inchi de 1600 dolari este un convertibil, care este mai flexibil si are o viata mai buna a bateriei. Cu toate acestea, performanta nu se va potrivi cu acea configuratie de baza de 15 inci. Poti opta pentru ecranul 4K peste ecranul prestabilit de 1.920×1.080 pixeli pentru a obtine o densitate a pixelilor care bate retina, dar va costa inca 200 de dolari si un rezervor pentru durata de viata a bateriei.