Cele mai bune tablete ale anului 2019 (2)

6. Xiaomi Mi Pad 3 

Xiaomi Mi Pad 3 este o alegere interesanta pentru cei care isi doresc o tableta care sa fie si compacta si puternica in acelasi timp. Din nou, si aceasta tableta este lansata in 2017, la fel ca Amazon Fire HD 10, insa dupa cum spuneam, piata de tablete se afla intr-o scadere considerabila. Motiv pentru care modelele dezvoltate acum 2 ani de zile nu prezinta diferente atat de mari in comparatie cu cele care au fost lansate anul acesta (sau cel putin nu atat de mari ca la smartphone in care un telefon din 2019 are cateva functii diferite fata de unul din 2017). Din nou, in ciuda faptului ca e disponibila pe piata din China inca din 2017, tableta a ajuns mai tarziu in Europa. Si chiar ramane destul de interesanta pentru a merita sa fie luata in considerare intre cele mai bune tablete ale anului. 

Compania chinezeasca a imitat putin design-ul pe care cei de la Apple l-au ales pentru iPad Mini, insa nu in totalitate. Doar ca comparatia dintre cele doua modele este una realizata din motive evidente, mai ales ca Xiaomi Mi Pad 3 prezinta si un ecran IPS cu diagonala de 7,9 inchi si rezoluție de 2048 x 1536 pixeli. Tableta este alimentata de un procesor MediaTek MT8176, prezinta o memorie interna de 4 GB RAM, un spatiu de stocare de 64 GB si o baterie cu o capacitatea de 6600 mAh. In ciuda acestor bonusuri, Xiaomi nu comercializeaza decat versiuni ce prezinta conectivitate wireless. Motiv pentru care nu este intocmai potrivita pentru utilizatorii care isi doresc s-o foloseasca in afara casei. 

5. Microsoft Surface Go

Microsoft Surface Go este una dintre cele mai interesante modele de tableta lansate anul acesta. Mai ales pentru faptul ca, in comparatie cu seria Surface Pro, Go chiar prezinta o intoarcere la design-ul clasic al unei tablete intr-un contrast vizibil cu acel aspect de laptop ultra-portabile camuflat in carcasa unei tablete pentru modelele Pro. Cu alte cuvinte, este o o intoarcere la vechiul Surface cu Windows RT din primele generatii de tablete dezvoltate de catre cei de la Microsoft. Si este o intoarcere cat se poate de binevenita, ba mai mult, as putea spune ca ar fi interesant ca Microsoft sa mai dezvolte alte modele pe aceasta tema intr-un viitor apropiat. 

Surface Go este o alegere interesanta, insa, mai ales pentru faptul ca pune utrilizatorilor la dispozitie o platforma hardware cat se poate de atractiva la un pret destul de mic. Microsoft Surface Go prezinta un display IPS de 10″ cu o rezolutie de 1800 x 1200 pixeli, ce prezinta un raport de aspect 3:2, este alimentata de un procesor dual-core Intel Pentium 4415Y si are o memorie interna de 4 sau 8GB RAM (depinde de model), un spatiu de stocare de 128 sau 256 GB si prezinta si conectivitate LTE, insa aceasta este optionala. Ruleaza sistemul de operare Windows 10 Home.