Cele mai bune tablete ale anului 2019

Suntem la finalul anului si s-au lansat o multime de modele interesante pe piata de tablete. Excludem din calcul telefoanele pliabile pentru ca, teoretic, acestea fac parte din categoria smartphone-urilor (bine, exista si Motorola Razr, care nu e tableta, ci un telefon cu clapeta versiunea smartphone). Fara alte adaugiri, sa vedem care sunt cele mai bune tablete ale anului.

8. Amazon Fire HD 10 (2017)

Fara indoiala, Amazon Fire HD este cea mai buna tableta dezvoltata de catre compania de retail. Iar cea mai buna parte atunci cand vorbim despre aceasta tableta este faptul ca este disponibila la un pret destul de mic pentru modelele de pe aceasta piata. Desigur, nu este nici un secret ca piata tabletelor se afla intr-o scadere considerabila, mai mare in comparatie cu cea a telefoanelor mobile. Utilizatorii nu trebuie sa-si achizitioneze o tableta noua la fiecare doi ani, asa cum isi cumpara un nou telefon (bine, mai nou nu e cazul sa-si cumpere nici atat de multe telefoane, dar repet, piata smartphone-urilor se descurca mai bine in comparatie cu cea a tabletelor). 

In timp ce companii precum Apple si Microsoft incearca sa mentina interesul utilizatorilor printr-o serie de laptop-uri wannabe, Amazon a dezvoltat o tableta mai ieftina, venind si cu o serie de imbunatatiri considerabile la nivelul functiilor, mai ales pentru faptul ca e o tableta potrivita pentru a viziona o multime de seriale, gen binge watch. Imbunatatirile au fost treptate la momentul respectiv, insa versiunea din 2017 a Fire HD 10 a Amazon ofera un display de inalta definitie, performante mai rapide si asistentul vocal, de data asta activ si pe modul hands-free, Alexa. Insa, daca exista o problema in legatura cu acest dispozitiv, este aceea ca nu prezinta anumite functii prezente pe alte tablete. Daca te poti descurca cu mai putine functii, insa, este o tableta pe care ti-ar recomanda-o o multime de utilizatori. 

7. Huawei MediaPad M5 8 

Huawei MediaPad M5 8 este versiunea mai compacta a modelului de cu ecran de 10,8 mai popular, MediaPad M5 10. Nu se simt mari diferente intre acest model si M5 10, avand in vedere faptul ca prezinta o rezolutie similara si o platforma hardware aproape identica cu cea a modelului mai popular. La grosimea sa de 7,3 milimetri si greutatea de 300 de grame, Huawei MediaPad M5 8 este un model care poate fi transportat incredibil de usor intr-un rucsac sau intr-un bagaj atunci cand iti doresti sa calatoresti. La fel ca Amazon Fire HD 10, Huawei MediaPad M5 8 nu costa atat de mult incat sa nu fie accesibil pentru o categorie mai larga de utilizatori (la pretul sau de doar 2000 de lei).

Diferentele intre MediaPad M5 8 si M5 10 constau, in mare parte, in faptul ca bateria sa prezinta o capacitate mai mica si un sistem audio cu doua difuzoare in locul celui cu patru difuzoare. Cu toate acestea, MediaPad M5 8 nu este un model care este prea comercializat de catre cei de la Huawei, nefiind disponibil in prea multe locuri.