Cele mai noi speculatii in legatura cu iPhone 9 Plus din codul iOS 14

Cei de la Apple lucreaza la cea mai noua versiune a lui iPhone 9, telefonul despre care se spune ca gigantul tech ar urma sa-l lanseze in toamna acestui an. Nu se stie exact in ce masura acest nou model se va numi iPhone 9 sau iPhone 12, acesta fiind un subiect de speculatie pentru publicatiile de stiri despre telefoane. Exista si zvonuri conform carora acestea sunt doua modele diferite, iPhone 9 fiind cel care urmeaza a fi lansat luna aceasta, in timp ce iPhone 12 ar urma sa fie succesorul lui iPhone 11. Un lucru incert, care depinde strict de data lansarii acestui dispozitiv, este masura in care telefonul ar urma sa aiba conexiune 5G. Cu acest scop, cei de la Apple au incheiat parteneriatul cu Intel anul trecut (cumparand ulterior si toata divizia de productie a procesoarelor mobile a companiei) si s-au impacat cu Qualcomm, companie cu care se aflau in plin litigiu in acest moment. Cele mai noi speculatii pe aceasta tema spun ca totul decurge conform planului in ceea ce priveste dezvoltarea unui modem 5G pentru telefoanele Apple din septembrie 2020. Nu sunt mentionate planuri in legatura cu o conexiune 5G si pentru iPhone 9, care ar urma sa aiba suport pentru 4G LTE, ca si pana in momentul de fata. 

Data lansarii

Principalul subiect de speculatie este data de lansare, iar publicatiile tech se asteaptau ca Apple sa lanseze acest telefon in martie. Acum, insa, cu toata aceasta pandemie de coronavirus care a dat peste cap lumea in ultimele saptamani, sunt surse care sustin ca lansarea acestuia ar putea fi amanata. Sau ca telefonul oricum nu urma a fi lansat in martie si ca toate aceste zvonuri sunt false. Mai ales ca nu au fost confirmate de nici unul dintre analistii Apple care au avut predictii destul de concise in privinta produselor companiei americane. 

Pret

Avand in vedere faptul ca iPhone 9 urmeaza a fi un dispozitiv mai mid-range (pentru bugetul redus) in comparatie cu majoritatea dispozitivelor gamei, se estimeaza un pret de 400 de dolari americani (in jur de 1800 de lei in banii nostri). Acesta este pretul la care a fost disponibil si iPhone SE, predecesorul sau (ultimul dispozitiv mid-range lansat de cei de la Apple, al carui succesor a fost un motiv de zvonuri pentru o lunga perioada de timp). Conform remarcatului analist Apple, Ming-Chi Kuo, pretul pentru iPhone 9 va fi acelasi ca cel pentru iPhone SE. 

Cele mai noi scurgeri, din codurile iOS 14

O serie de coduri iOS 14 ajunse in presa par sa sugereze unele caracteristici ale noului dispozitiv. iPhone 9 urmeaza a fi alimentate de un procesor A13 Bionic, care este folosit si pentru iPhone 11 si 11 Pro. De asemenea, telefoanele vor avea Touch ID in loc de Face ID, conform celor de la 9to5Mac. Se pare ca vor fi compatibile si cu Apple Pay si functia Express Transit si vor putea scana etichete NFC. Nu se stie exact daca se va numi iPhone 9 sau iPhone SE 2, totusi, avand in vedere ca ambele nume au fost vehiculate in presa recent.