Cele mai utile 7 caractersitici ale Android 10

Telefoanele devin din ce in ce mai performante, au functii noi si poate unii dintre noi nici nu stiu la ce se folosesc. Ultimele modele de telefoane, Samsung Galaxy S20 si Samsung Galaxy Z Flip, au incorporat Android-ul 10 si este necesar sa stim cum se folosesc acestea noi functii in cazul in care vom dori sa achizitionam unul dintre cele doua modele de telefoane Samsung. Printre noi functii se numara economisirea vietii bateriei, modul de noapte, imbunatatirea confidentialitatii si multe altele. In randurile de mai jos vom prezenta cele mai folositoare caracteristici ale noului Android 10 si cum se utilizeaza acestea.

Vom incepe prezentarea cu prima functie care se refera la gestionarea navigatiei. Android 10 permite navigarea prin intermediul gesturilor. Calea spre a activa aceasta functie este “Setari”- “Sistem”-”Gesturi”- “Navigare sistem” si de aici selectati “navigare gestuala”. 

A doua functie se numeste Wi-fi si codurile QR. Aceasta va permite sa creati un cod pentru reteau persoanala de Wi-Fi si sa scanati codul QR pentru a va conecta la alte retele. Pentru a accesa aceasta functie trebuie sa mergeti la “Wi-Fi”, sa selectati reteaua de domiciliu, apoi “share cu un cod QR”. 

Urmatoarea caracteristica foarte interesanta este cea Undo. Se refera la faptul ca daca elimini din grseala o aplicatie de pe ecran si nu iti mai amintesti care era, cu ajutorul caracteristicii acestetia poti sa aduci aplicatie eliminata inapoi pe ecran, deoarece timp de cateva secunde va aparea un buton de anulare si daca nu vreti sa eliminati aplicatia, apasati pe butonul de anulare. 

A patra caracteristica este controlarea locatiei. Pana acum daca ii permitetati unei aplicatii sa foloseasca locatia voastra, ea era activata mereu ceea ce poate duce la probleme de confidentialitate. Prin intermediul Android-ului 10 puteti sa activati locatia si ea va fi activata doar in cazul in care folositi aplicatia respectiva si un bonus mai este economisirea vietii bateriei alaturi de caracteristica privind locatia.

Urmatoarea pe lista este legata de securitate. Caracteristica aceasta va arata ca aplicatii au diverse permisiuni pentru calendar, camera foto, contacte sau microfon. Pana la aparitia Android-ului 10 nu era posibil sa vedeti de ce fel de date se folosesc aceste aplicatii, dar acum este posibil. Acum puteti afla ce date folosesc si le puteti revoca permisiunea. 

A sasea functie este legata de imbunatatirea notificarilor. Aveti la dispozitie doua variante, cea Alert sau Silent. Daca selectati cea de alertare apliatia va suna la fiecare notificare. Daca selectati varianta silent, nu se va emite niciun sunet sau vibratie daca veti primi vrea notificare. Caracterstica aceasta se poate accesa foarte repede doar tinand apasat putin timp pe un buton, fara a mai fi nevoie sa cautati in telefon unde se afla aceasta setare.

Lista se incheie cu ultima functie cea de Legenda Live. Cu ajutorul acesteia se poate transmise in direct orice videoclip fara conectarea la o retea. Functia se poate accesa daca redati un videoclpi si tineti apasa pe butonul de volum si va va aparea un buton cu “legenda” pe care trebuie sa il apasati. 

Astfel, Samsung Galaxy S20 si Z Flip vor fi dotate cu Android-ul 10 care are o serie de carcteristici noi si foarte utile.