CEO-ul de la Disney a recunoscut faptul ca s-au lansat prea multe filme Star Wars intr-un timp atat de scurt

Directorul executiv al Disney, Bob Iger, ne-a spus deja sa ne asteptam la o „incetinire” atunci cand vine vorba de filmele Razboiul Stelelor in viitor, dar acum, intr-un interviu radio recent, prin care promoveaza noua sa carte, Iger a recunoscut ca Disney a mers prea tare, prea curand, cu programul de lansare al Star Wars.

“Am mai spus public ca consider faptul ca am facut si am lansat prea multe filme Star Wars intr-o perioada scurta de timp”, a spus el, dupa cum relateaza Gizmodo. “Nu am spus ca au fost dezamagitoare in vreun fel. Nu am spus ca suntem dezamagiti de performanta lor. Cred doar ca exista un lucru atat de special in legatura cu un film Star Wars si mai putin este mai bine.” In traducere, o cantitate mai mica de filme Star Wars te-ar lasa sa te bucuri mai mult de actiunea filmului. Doar ca au trecut de mult vremurile in care franciza Razboiul Stelelor chiar insemna ceva. Daca ne referim strict la vremurile respective, tind sa fiu de acord cu afirmatia lui Iger. In caz contrar, pur si simplu nu vad alt sens pentru aceasta noua trilogie in afara de cel de a produce banii necesari.

In fine, Bob Iger a mai discutat despre aceasta problema, spunand ca el ar fi de vina pentru programul inițial si volumul continutului Star Wars programat. Toate acestea fiind spuse, mai exista o multime de productii Star Wars ce urmeaza sa apara pe micile si marile ecrane in urmatoarea perioada de timp. Astfel, Disney va lansalul seria de televiziune The Madalorian, un spin-off al Star Wars, odata cu serviciul de streaming Disney Plus, iar acesta are data de lansare setata la 12 noiembrie. Acesta fiind cea mai apropiata productie, si de asemenea primul serial live action al francizei; actiunea va avea loc cu 7 ani dupa evenimentele din Return of the Jedi si va fi povestea unui vanator de recompense intr-o galaxie care a cazut prada anarhiei dupa caderea Imperiului. Respectivul vanator de recompense va fi interpretat de catre Pedro Pascal, aka Oberyn Martell din Game of Thrones. Dupa Mandalorian, va aparea si The Rise of Skywalker, ultimul film din noua trilogie (si din saga principala a francizei).

Președintele Lucasfilm, Kathleen Kennedy, a anuntat, recent, ca proiectul la care se lucra impreuna cu producatorii David Benioff si D.B. Weiss, (aka cei care si-au batut joc de finalul Game of Thrones dupa ce s-au saturat sa lucreze la serial) a fost anulata. Insa vor mai urma filme Star Wars, din 2 in 2 ani, pana in 2025. Va fi cand un film Star Wars, cand o continuare la Avatar. Avatar, care abia anul acesta a fost detronat din postura de filmul cu cele mai multe incasari in box-office dupa 10 ani in care a dominat autoritar acest top si care pare a fi o alta “ciorba reincalzita” a celor de la Disney. Sa vedem si rezultatul final in acest caz.