Colierele anti-5G s-au dovedit a fi radioactive

5G are multi contestatari in lume. Si nu pentru ca este o retea de date mobile care nu a avut exact randamentul pe masura hype-ului cu care a fost intampinat inainte de a fi lansat oficial. Ci mai ales pentru ca in jurul acestei retele sunt o gramada de teorii ale conspiratiei, conform carora 5G si virusul COVID-19 sunt in stransa legatura intr-un plan diabolic al Illuminati de a subjuga planeta. Sunt o gramada de astfel de teorii care circula pe internet in momentul de fata, la 2 ani de zile de la inceputul pandemiei de coronavirus, si nici una dintre aceste teorii nu a fost confirmata oficial pana in momentul de fata. Cert este ca am intrat intr-o era cu adevarat haotica atunci cand vine vorba despre a trai viata in felul in care stiam pana in momentul de fata, si nu se stie cand (sau daca) se vor mai intoarce lucrurile la normalitate. Ba mai mult, aceasta anomalie pe care o traim a devenit, intr-un fel, noua normalitate. Este destul sa spun faptul ca s-au dezvoltat coliere si dispozitive anti-5G pentru ca oricine sa realizeze exact stadiul in care am decazut ca specie. Da, presupunem ca aceste coliere te protejeaza de razele 5G, despre care s-au spus ca ar scadea sistemul imunitar pana in punctul in care prinzi o simpla raceala si medicii iti spun ca esti infectat cu un nou tip de virus nemaintalnit pana in momentul de fata (disclaimer: nu sustin nici o astfel de teorie, este o analiza, obiectiva as spune eu, a situatiei de pana acum). Doar ca aceste coliere care ar trebui sa te protejeze iti fac mai mult rau, fara ca tu sa-ti dai seama. 

Este imbucurator faptul ca acest trend nu a patruns si in Romania, pentru ca este ultimul lucru de care mai aveam nevoie in situatia in care se afla tara acum. Desigur, asta nu inseamna ca este un fenomen intalnit doar la americani si ca, fiind in Europa, nu ai cum sa dai peste asa ceva, ei bine vestul Europei este plin de astfel de inventii. Pot s-o spuna romanii care sunt plecati peste hotare. 

Cum spuneam, s-a descoperit faptul ca accesoriile care pretind că „protejeaza” oamenii de retelele mobile 5G sunt radioactive. Autoritatea olandeza pentru securitate nucleara si protectie impotriva radiatiilor (ANVS) a emis un avertisment cu privire la zece produse pe care le-a descoperit ca emanau radiatii daunatoare. Aceasta i-a indemnat pe oameni sa nu foloseasca produsele, care le-ar putea dauna sanatii in cazul in care le poarta pe termen lung. E ca si cum ai lucra intr-o centrala radioactiva fara sa fi pasit vreodata intr-o astfel de locatie doar prin faptul ca porti un colier sau o bratara care te-ar proteja de o amenintare mai mult sau mai putin inchipuita. Pentru ca nu exista dovezi concerete in ceea ce priveste faptul ca retelele 5G ar fi daunatoare sanatatii. De altfel, cei de la Organizația Mondiala a Sanatatii declara ca retelele mobile 5G sunt sigure si nu sunt fundamental diferite fata de semnalele 3G si 4G.

In ciuda acestui fapt, au existat atacuri asupra acestor retele de catre persoane care considera ca acestea ar fi daunatoare. Produsele identificate au inclus o masca de dormit „Energy Armor”, o bratara si un colier. De asemenea, s-a descoperit ca o bratara pentru copii, marca Magnetix Wellness, emite astfel de radiatii.

„Nu le mai purtati, puneti-le in siguranta si așteptați instructiunile de returnare”, este indemnul celor de la ANVS intr-un comunicat pe aceasta tema.

Teoriile conspiratiei au alimentat o piata de dispozitive „anti-5G” care de obicei nu au niciun efect. In mai 2020, autoritatile comerciale ale Regatului Unit au incercat sa opreasca vanzarile unui stick USB de 339 de lire sterline care pretindea ca ofera „protectie” impotriva 5G. Aceste stick-uri au fost vandute si pe Amazon, de altfel.