Computere pentru editare video

Daca esti un pasionate de editare video sau asta este activitatea de care te ocupi la locul de munca, daca lucrezi de acasa si computerul tau nu te ajuta prea mult si ai nevoie de unul mai bun, exista cateva modele de computere foarte puternice si potrivite pentru acest tip de activitate. Doar ca trebuie sa ai in vedere ca aceste computere pot fi chiar foarte scumpe. Daca vrei sa afli care sunt aceste computere gata sa te ajute in editarea video, ramai cu ochii pe descrierile urmatoare.

Apple iMac Pro costa 5.899 de lire sterline si este unul dintre cele mai puternice computere de la Apple si este unul dintre cele mai competente computere pentru editare video de pe piata. Este alimentat de procesorul Intel Xeon, iar placa grafica este AMD Verga 64, asa ca editarea video se va desfasura foarte rapid. Te va ajuta mult si software-ul Apple.

iMac (27-inch, 2020) costa 2.499 de lire sterline si are cateva imbunatatriri fata de modelul anterior, are o camera web mai buna, microfoane actualizate. Este un PC puternic fiind dotat cu procesoare de la Intel Core i5 la i9 de a 10-a generatie, iar grafica este gestionata de placa grafica AMD Radeon Pro 5300. 

Microsoft Surface Studio 2 costa 3,484 de dolari, este foarte puternic, fiind alimentat de procesorul Intel Core i7, grafica este asigurata Nvidia GeForce GTX 1060. Afisajul este luminos si are suport Surface Pen, fiind un nou mod de interactionare pentru editare. Are un spatiu de stoare de 2 TB.

Corsair One Pro i180 este dotat cu procesoare Intel Core i9 si cu placi grafice Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, iar spatiul de stocare este de 2 TB. El permite un upgrade a unor componente, astfel ca este un computer rezistent la viitor, spre deosebire de celelalte modele. Designul este compact.

Apple Mac mini (M1, 2020) costa 649 de dolari si este unul dintre cele mai mici computere de la Apple, dar in acelasi timp este foarte puternic, fiind alimentat de noul cip de la Apple, M1 si este potrivit pentru editare pana la 8K.

Lenovo Legion Tower 5i se poate gasi la un pret accesibil si este de obicei utilizat pentru jocuri, dar se potriveste si pentru editarea video, avand suficienta putere, avand procesoare Intel Core i7 de a10-a generatie si grafica NVIDIA GeForce RTX 2070 Super.

Lenovo Yoga A940 costa 2,299 de dolari vine la pachet cu un sitlou, doar ca nu este la fel de puternic ca Mac Pro sau iMac Pro, dar performante suficiente pentru editare video. Are suport Adobe RGB 100% si Dolby Vision.

Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai bune computere pentru editare video, doar ca sunt destul de scumpe.