Cum arata noul Xbox. Microsoft si competitia serioasa pentru PlayStation 5

Inceputul urmatorului deceniu se anunta a fi presarat cu un nou episod al competitiei dintre Microsoft si Sony in privinta platformelor de gaming ale celor doua companii. De fapt, lupta a inceput inca de pe acum, insa se anunta a fi mai acerba odata ce vor fi lansate cele doua dispozitive de gaming. Evident, acest lucru inseamna ca Xbox incepe sa iasa la rampa pentru a demonstra ca este un dispozitiv mult mai bun in comparatie cu rivalul sau. Aparent,  PlayStation 5 va fi o consola revolutionara. Sau cel putin asa se doreste a fi atunci cand va fi lansata pe piata. Deocamdata, ramane de vazut care va fi impactul acestei console , Microsoft nu prea a dat detalii despre noua sa generație. Acum, insa, se ofera mai multe informatii in legatura cu noul model de consola si se pare ca pretentiile sunt mari si in cazul celor de la Microsoft. Un lucru cat se poate de posibil este acela ca batalia dintre cele doua companii sa se concentreze in mod special pret si sunt curios care dintre cele doua corporatii isi va pune la dispozitie consola pentru un cost mai mic. Desigur, nici specificatiile pe care urmeaza sa le aiba cele doua modele nu sunt aspecte de ignorat.

Aparent, noua generatie de console de la Microsoft se va numi Xbox Series X si va debuta pe piata anul viitor, cu putin timp inainte de Craciun. Din primele imagini aparute cu noua consola Xbox se poate observa ca aceasta seamana izbitor cu un calculator personal. Ceea ce reprezinta o mutare interesanta din partea celor de la Microsoft. Compania americana spune ca noul produs va include cele mai noi tehnologii in materie de gaming si ca va prezenta o putere de redare a jocurilor nemaivazuta in industrie pana in momentul de fata. De abia astept sa vad daca acest hype pentru Xbox se va ridica la intaltimea asteptarilor. Un prototip cu noua consola a fost prezentat in cadrul conferintei Game Awards, iar trailerul de prezentare e unul pe masura.

Pana acum, cel mai bun lucru in legatura cu Microsoft Xbox Series X este din punct de vedere al design-ului. Consola este construita in asa maniera incat sa poata fi asezata in orice pozitie. Bine inteles, felul in care vei putea aseza aceasta consola depinde in egala masura si de spatiul de care dispui. Sau de spatiul de care vei dispune in momentul in care se va lansa noua consola de gaming. Noua consola va veni cu o putere de procesare de patru ori mai mare fata de cea a lui Xbox One X, cel putin potrivit sefului diviziei Xbox din cadrul Microsoft, Phil Specncer. Spencer sustine ca este vorba in special despre eficienta si calitate audio in aceasta ecuatie. Prntre altele, Xbox Series X va putea suporta format 8K si va putea rula jocuri cu o capacitate de pana la 120 fps. Cei de la Microsoft s-au folosit de jocul Hellblade 2, dezvoltat de compania Ninja Theory special pentru noul Xbox, pentru a oferi utilizatorilor un indiciu in ceea ce priveste experienta de care acestia vor putea sa aiba parte incepand cu toamna anului viitor.