Cum sa descarci Windows 10, acum ca Microsoft a taiat suportul pentru Windows 7?

Microsoft a taiat suportul pentru Windows 7 incepand cu luna ianuarie, planul companiei lui Bill Gates fiind acela de a aduce Windows 10 la nivelul de varianta finala a sistemului de operare al companiei. O varianta care urmeaza doar a fi actualizata cu cele mai noi tendinte in tehnologia calculatoarelor personale. Compania americana isi doreste sa se asigure de faptul ca mentine dispozitivele utilizatorilor functionand in siguranta, fara probleme. Desi nu este un subiect pe ordinea de zi in stiri despre pc, avand in vedere faptul ca cei de la Microsoft au eliminat suportul pentru Windows 7 in ianuarie, este unul dintre masurile care afecteaza milioane de utilizatori in intreaga lume. Mai ales prin prisma faptului ca sunt multi utilizatori care inca folosesc Windows 7 in dauna lui 10. In cazul in care ai un computer sau un laptop mai vechi care ruleaza Windows 7, poti achizitiona sistemul de operare Windows 10 Home de pe site-ul oficial al Microsoft pentru pretul de 139 de dolari americani (623 de lei in banii nostri).

Insa nu trebuie neaparat sa platesti atatia bani pentru a face rost de Windows 10. Asta pentru ca sunt o multime de surse de unde poti sa-l descarci gratuit. In primul rand, mai exista o oferta de actualizare gratuita oferita de cei de la Microsoft, care practic a expirat in 2016. Insa, este inca functionala pentru o multime de persoane. Si, daca petreci mai mult timp pe acasa, din cauza pandemiei coronavirusului, poate fi un moment bun pentru a incerca un upgrade la Windows 10. Asta in cazul in care nu ai avut timpul necesar pentru o actualizare pana in momentul de fata. Dupa cum spuneam, sunt o multime de persoane care nu au trecut inca la Windows 10. In momentul in care Windows 10 a fost lansat in iulie 2015, cei de la Microsoft au oferit o oferta de actualizare gratuita fara precedent pentru utilizatorii Windows 7, 8 si 8.1, care a expirat in iulie 2016. Dar, in 2017, jurnalistul Ed Bott de la publicatia ZDNet a raportat ca actualizarea gratuita era inca functionala, pentru Windows 10. In noiembrie 2019, cei de la CNET au sustinut ca sunt utilizatori care le-ar fi trimis mesaje jurnalistilor publicatiei conform carora ar fi reusit in continuare sa-si actualizeze dispozitivele de la Windows 7 Pro la Windows 10 Pro. Incepand cu luna martie 2020, sunt o multime de utilizatori care au raportat ca aceasta metoda inca functioneaza.

Cum sa descarci Windows 10 gratuit?

Pentru a putea descarca Windows 10 gratuit, trebuie sa urmezi 5 pasi simpli:

1. Acceseaza site-ul pentru Descarcarea Windows 10.

2. In Creare suport de instalare Windows 10, da click pe instrumentul Descarcare acum si Executare.

3. Alege “Actualizati acum acest computer”, presupunand ca ai un singur calculator pe care doresti sa-l actualizezi. 

4. Urmeaza indicatiile.

5. Atunci cand actualizarea este completa, acceseaza Setari Actualizare si securitate> Activare si ar trebui sa observi o licenta digitala pentru Windows 10.