Detalii si zvonuri in legatura cu specificatiile cu care se va lansa iPhone SE 2

In urma succesului comercial pe care l-a inregistrat iPhone SE, modelul original, au existat o multime de speculatii in privinta dezvoltarii unei versiuni noi a telefonului. La un moment dat, au fost atatea zvonuri care s-au dovedit a nu fi reale incat toata lumea credea ca lansarea unui iPhone SE 2 nu va mai avea loc vreodata. Se pare ca, dupa atatia ani de asteptare, Apple ar trebui sa inceapa sa puna la dispozitie o parte dintre noile telefoane pentru comenzi de tip pre-order inca de vineri, potrivit celor de la 9to5Mac, care citeaza o sursa anonima „de mare incredere”. Raportul vine pe fondul unor zvonuri online care speculeaza ca telefonul va fi anuntat in cursul zilei de astazi, dupa ce presupusul telefon a putut fi observat pe site-ul Apple alaturi de numele sau – iPhone SE. Acest lucru facand sa dispara zvonurile anterioare care sugereau ca noul telefon pentru buget redus al celor de la Apple urmeaza a fi numit fie iPhone SE 2, fie iPhone 9. 

In contextul celor mai noi stiri despre telefoane mobile si pe baza noilor informatii pe care cei de la 9to5Mac le-au aflat, iPhone SE (2020) va fi disponibil in trei variante la capitolul spatiu de stocare: 64 GB, 128 GB si 256 GB. De asemenea, va fi disponibil si in trei optiuni de culoare: alb, negru si roșu, impreuna cu cinci materiale de carcase diferite, printre care se pot numara siliconul negru, siliconul alb si pielea rosie. Zvonurile raportate anterior in legatura cu iPhone SE sugereaza faptul ca noul iPhone SE este proiectat dupa iPhone 8 chiar pana la dimensiunea ecranului de 4.7 inci, lunetele groase si butonul fizic Home. Insa, din punct de vedere al hardware-ului, telefonul va fi actualizat intr-o maniera in care va fi alimentat de cel mai nou procesor al celor de la Apple, A13, care este acelasi care se poate gasi si in seria iPhone 11. De asemenea, potrivit acestui raport, ar urma sa coste 399 de dolari americani, ceea ce ar insemna in jur de 1934 de lei.

In cazul in care aceste zvonuri se dovedesc a fi adevarate, acest lucru ar semnala angajamentul reinnoit al celor de la Apple fata de telefoanele cu costuri reduse, intr-o perioada in care piata de telefoane mobile se afla intr-o continua scadere ce a inceput sa dea semnale de agravare inca de anul trecut, iar in conditiile pandemiei de coronavirus, economia globala se indreapta incetul cu incetul spre o noua recesiune. Anuntat în 2016, modelul iPhone SE original a fost lansat la pretul de 399 de dolari. A fost un model cu ecran cu diagonala de 4 inci care continea corpul iPhone 5S asociat cu aparatul foto si procesorul iPhone 6S (flagship-ul Apple la vremea respectiva), inainte ca productia acestuia sa fie intrerupta un an mai tarziu. Telefonul ar urma sa fie lansat intr-o perioada suficient de dificila pentru industria de telefoane mobile si de produse electronice in general, in conditiile in care companiile din acest domeniu s-au confruntat cu intreruperi ale procesului de aprovizionare, cauzate de raspandirea rapida a coronavirus. Apple a fost deja fortata sa-si reduca veniturile trimestriale si sa-si inchida magazinele de pe teritoriul SUA si al Chinei, doua dintre tarile cele mai afectate de COVID-19 pana in momentul de fata.