Disney Plus va adauga un plan mai ieftin, cu reclame, la sfarsitul acestui an

Disney Plus va introduce un abonament mai ieftin, care va distribui reclame pentru o anumita perioada de timp in cursul utilizarii aplicatiei, in Statele Unite la finalul acestui an, pentru a completa abonamentul de 8 dolari pe lună fara reclame pe care il ofera deja, au declarat vineri cei de la Disney. Compania a spus ca optiunea susținuta de reclame se va extinde la Disney Plus la nivel internațional anul viitor. Oricum nu se va extinde si in Romania, pentru ca aici nu au ajuns inca serviciile Disney Plus. Era la un moment dat un plan ca acesta sa fie lansat in vara lui 2021, insa serviciul nu a mai ajuns pe piata din cauza pandemiei de coronavirus. In orice caz, ar urma sa apara in Romania in vara anului acesta, dupa cum au anuntat cei de la Disney intr-un comunicat emis la data de 25 ianuarie, in care au anuntat faptul ca serviciul ar urma sa apara in tari ca Albania, Algeria, Andorra, Bahrain, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Egipt, Estonia, Grecia, Ungaria, Irak, Israel, Iordania, Kosovo, Kuweit, Letonia, Liban, Libia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Muntenegru, Maroc, Macedonia de Nord, Oman, Palestina, Polonia, Qatar si San Marino. Insa pana atunci avem Netflix si Voyo, deci nu e ca si cum am duce lipsa de aplicatii de streaming. Plus ca Voyo are si Survivor, deci clar avem la ce sa ne uitam… doamne fereste. 

In orice caz, Disney nu a specificat pretul sau data lansarii noului pachet si nici nu a indicat in ce fel introducerea acestui nou plan va afecta costul unui abonament fara reclame. De preferat ar fi ca aparitia acestui nou abonament sa nu afecteze cu absolut nimic costul pentru un abonament fara reclame, insa nu se stie niciodata ce planuri au companiile tech pentru clientii lor. Adaugarea unei opțiuni mai ieftine pentru Disney Plus este conceputa ca o mutare ce ar facilita inscrierea persoanelor care sunt au bugetul suficient de mare sa-si permita un abonament normal sau care pur si simplu nu vor sa plateasca 8 dolari pe un abonament normal (desi 8 dolari in Statele Unite este o suma de nimic). 

Pe masura ce randurile serviciilor de streaming au crescut in ultimii doi ani, a crescut si numarul de servicii pe care utilizatorii (din SUA) ar trebui sa le ia in considerare pentru a le adauga la bugetele lor lunare. Dar Disney Plus se numara deja printre cele mai ieftine servicii de streaming de acest gen, iar directorii Disney au remarcat in mod repetat ca pretul relativ scazut al abonamentului Disney Plus ar putea sa creasca pe masura ce serviciul va avea parte de mai multa programare. Cu toate acestea, putem spune faptul ca reducerea obstacolului constituit de pretul de inscriere poate avea ca efect castigul unor noi abonati, ceea ce il face sa fie de o importanta deosebita pentru serviciile care incearca sa faca concurenta cu cei de la Netflix, cum e Disney Plus. 

Dincolo de asta, aceste planuri mai ieftine cu publicitate pot fi, de asemenea, mai profitabile decat cele fara reclame, iar Disney are deja un istoric lung in practica. Serviciul sau Hulu a oferit de ani de zile un nivel mai ieftin, susținut de anunturi. Mișcarea plaseaza Disney Plus printre acele servicii care abandoneaza norma de abonamente doar fara reclame, stabilita de Netflix, serviciul de streaming dominant la nivel mondial, cu peste 221 de milioane de utilizatori pe intreaga planeta. HBO Max, Peacock si Paramount Plus ofera abonamente care includ reclame in schimbul unui pret mai mic.