Evenimentul Apple, 25 martie

Evenimentul Apple din 25 martie se apropie si ne asteptam ca, in cadrul acestuia, sa se lanseze noul serviciu de video streaming Apple, dar si servicii de abonament la revistele companiei si nu in ultimul rand, carti de credit noi. Iata tot ce trebuie sa stiti inaintea inceperii evenimentului. Acest eveniment va avea loc la Teatrul Steve Jobs, la campusul companiei Apple Park din Cupertino. Dupa saptamani de zvonuri, Apple a trimis o invitatie oficiala pentru un eveniment de lansare pe 25 martie, la ora 10:00 PT, care va avea loc la Teatrul Steve Jobs, la sediul companiei, in Cupertino. Eticheta de pe invitatia pentru acest eveniment: “It’s show time” (este ora spectacolului), a fost urmata de o numaratoare inversa, alb-negru, care ne aminteste de un film clasic de la Hollywood – dovada faptului ca acest eveniment ar putea fi in legatura cu videoclipuri sau filme.

Un lucru cert este faptul ca nu ar trebui sa te astepti la niciun produs nou care sa fie lansat in cadrul acestui eveniment (Apple anuntandu-si deja o noua gama de produse cu ceva timp inaintea evenimentului), iar potrivit rapoartelor, atractia principala a evenimentului de pe 25 martie va fi noul serviciu de abonament Apple. S-a mai spus in legatura cu acest eveniment ca va vedea lansarea noului serviciu de streaming al celor de la Apple, compania investind cel putin 1 miliard de dolari americani pentru a crea o platforma pe care sa-si lanseze propriul continut TV, dupa modelul Netflix, cu o biblioteca de cel putin 25 de seriale originale, variind de la drame, comedii, documentarii si programe pentru copii. O multime de celebritati din showbiz-ul american, printre care Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Jennifer Garner si regizori precum J.J. Abrams si Stephen Spielberg, au contribuit la acest nou proiect al Apple, iar unii dintre ei vor participa la evenimentul din aceasta seara.

Insa chiar si un gigant in domeniul tehnologiei, precum Apple, ar putea avea o ascensiune mai lenta in aceasta arena cu jucatori mari, precum  Netflix, Hulu si Amazon Video si, in curand, poate chiar si Disney, care lucreaza in mod constant la metode pentru a-si imbunatati serviciul. Desigur, asa se vorbea si despre Apple in domeniul telefoniei mobile pe vremea cand compania era cunoscuta strict pentru a dezvolta laptop-uri, pana la aparitia primului iPhone, in 2007.

Singura problema in aceasta eventuala crestere pe care ar putea-o inregistra compania este faptul ca Apple nu se bazeaza exclusiv pe propriul continut in drumul sau succes in industria video streaming. Astfel, potrivit unui raport al companiei Bloomberg, gigantul din Cupertino isi doreste sa atraga anumite nume mai mari, cum ar fi Showtime, HBO si Starz, pentru a i se alatura serviciului sau de streaming. Una dintre marile companii din domeniu care nu va ajunge la o colaborare cu Apple pentru o prezenta in cadrul acestui serviciu este Netflix, cum am mai mentionat intr-un articol anterior. Directorul executiv al companiei, Reed Hastings, a confirmat faptul ca Netflix nu va face parte din serviciul de streaming al Apple si a avertizat ca industria va deveni, in curand, foarte competitiva.