Filmul 5Gang va aparea si pe Netflix

Probabil ca, in momentul de fata, nu ai cum sa nu fi auzit de 5Gang. Este unul dintre cele mai profitabile proiecte din Romania, si a capatat o notorietate aparte prin faptul ca este vorba de o mana de vloggeri fara experienta de muzica care au incercat sa cante un trap cu influente pop pe un stil liric “la caterinca” (versuri puerile, pentru copii, care sunt publicul lor tinta). Au avut notorietate si pentru beef-ul indirect cu Abi Talent, unul dintre cei care s-au ridicat odata cu noul val de trap si flex in industria muzicala din Romania, dar care nu este mai artist decat cei de la 5Gang (desi are piese mai acceptabile daca e sa ignori Papuci Gucci, si a aparut si pe canalul celor de la Seek Music). Si mai ales pentru beef-ul cu Exploit, care a fost parte a trupei pana in august anul trecut, si care a incercat sa adopte un stil muzical emo rap (Lil Peep de Romania) dupa iesirea din “gang”. In fine, astea sunt doar cateva dintre motivele pentru care 5Gang a ajuns la nivelul la care se afla in prezent. In ianuarie, cei 5 au lansat in cinematografe un film, productie proprie, Un Altfel de Craciun, care a fost filmul romanesc cu cele mai bune incasari. Cel putin pana sa apara Miami Bici, care a batut orice record la acest capitol. 

Ca idee, filmul celor de la 5Gang a ajuns la cifre inimaginabile pentru un film romanesc de pana atunci. A ajuns la 302.491 de spectatori cu incasari totale de 5,66 milioane de lei; concluzia fiind ca a trebuit sa intervina vloggerii in industria cinematografica pentru ca un film romanesc sa aiba astfel de cifre. Pentru ca, evident, notorietatea pe care a capatat-o 5Gang cu piese ca Focuri sau Sos a ajutat la astfel de incasari. Avand in vedere faptul ca costurile de productie pentru film se ridica pana la 1,5 milioane de lei, incasarile au fost de 3.7 ori mai mari, ceea ce este un record pentru un fim romanesc din orice punct de vedere. Filmul in sine e mai mult sau mai putin decent, pe partea de actorie remarcandu-se doar Micutzu si altii care chiar au actoria ca meserie. Si, pe alocuri, chiar si Gami, desi probabil ca personajul lui a fost modelat dupa caracter pentru ca totul sa para cat mai natural. 

Ei bine, atunci cand vorbim de ultimele stiri despre filme, se pare ca succesul pe care l-a inregistrat filmul celor de la 5Gang ar putea aduce productia direct pe Netflix. Cel putin asa anunta Matei Dima, aka BRomania, regizorul si producatorul filmului. Ceea ce este o realizare pentru un film romanesc, mai ales pentru unul realizat de vloggeri, pe care multi experti in cinematografie il considera mai mult un vlog decat o pelicula cinematografica in adevaratul sens al cuvantului. Si pe buna dreptate. In orice caz, filmul va aparea pe Netflix incepand cu data de 27 aprilie.