Functii ascunse la IOS 14

IOS 14 aduce cu el o serie de noi functii, atat pentru telefoane, cat si pentru tablete, iPadOS 14. Printre noile functii care probabil au fost si testate de majoritatea utilizatorilor, se numara widget-uri pe ecranul de pornire, foldere pentru aplicatii, imbunatatiri legate de iMessage. Dar, exista cateva functii ascunse, care nu sunt cunoscute de prea multe persoane, iar daca vrei sa afli care sunt acele functii ascunse de la IOS 14, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Se poate seta Chrome ca browser preferat ori Outlook pe post de aplicatia de e-mail dorita, nu mai trebuie sa folosesti browserele si aplicatiile de email implicite. Este posibil sa intampini dificultati in ceea ce priveste setarea aplicatiei preferate, pentru ca dezvoltatorii inca nu au actualizat aplicatiile pentru IOS 14, deci va trebui sa ai ceva rabdare. Trebuie sa intri la Setari, sa derulezi in jos unde se vor afisa toate aplicatiile instalate. Cand ai gasit aplicatia de mail sau browser pe care vrei sa o setezi, apasa pe a. Daca a fost actualizat la IOS 14, vei vedea si aplicatiile implicite, atinge-le si selecteaza aplicatia dorita. 

Folderele pentru aplicatii sunt foarte utile, pentru ca nu mai trebuie sa ai ecranul plin de aplicatii. Nu mai trebuie sa atingi fiecare aplicatie sa o introduci in folderul cu aplicatii, ci poti sa ascunzi panourile ecranului de pornire. Trebuie sa apesi lung pe o zona libera de pe ecran, apoi sa atingi indicatorul paginii si sa bifezi fiecare panou pe care vrei sa il elimini. Nu se vor sterge aplicatiile, ci doar se vor muta in foldere. 

Acum nu mai trebuie ca de fiecare data cand instalezi o aplicatie sa se mute pe ecranul de pornire, ci poti sa o introduci intr-un folder. Trebuie sa intri la Setari- Ecran de pornire- App Library Only. Poti gasi foarte usor aplicatiile descarcate recent in Adaugate recent din folder. 

Poti sa cauti emoji-uri in tastatura de emoji si vei vedea ca se afla o bara de cautare in partea de sus a tastaturii.

Si inainte se puteau ascunde poze sau videoclipuri, doar ca se mutau intr-un album si nu le mai putea vedea. IOS 14 iti permite sa ascunzi poze sau videoclipuri, dar pe care le mai poti vedea. Intra la Setari- Fotografii si asigura-te ca este dezactivat comutatorul Album ascuns. Ceea ce vrei sa ascunzi se va afla aici in biblioteca, nu in iCloud Photos. 

Poti sa te uiti la videoclipuri pe Youtube fara sa fie necesar sa ramai pe aplicatie, modul de numeste Picture in Picture. Deci poti sa urmaresti videoclipul si in acelasi timp sa faci si altceva pe telefon, sa te joci, sa trimiti mesaje. Ideea este ca functia se va declansa de fiecare data cand vei parasi aplicatia, deci trebuie sa intri la Setari- General- Imagine in Imagine si sa o dezactivezi. Si cand vei mai avea nevoie de ea va trebui sa o activezi.