Functii ce trebuie inchise la Alexa

Asistentii vocali, precum Alexa, Google Assistant si Siri au o serie de capacitati sunt sunt foarte utile, te pot ajuta cu multe lucruri, atunci cand vrei sa afli ceva, precum prognoza meteo, temperatura din casa, pot porni muzica, lumina (daca si acele dispozitive sunt inteligente). Alexa a fost lansata in anul 2014 si in fiecare an este incorporata in cat mai multe dispozitive. Dar daca esti preocupat de confidentialitate si securitate, totusi exista cateva functii care ar trebui sa le dezactivezi. Daca vrei sa afli care sunt functiile care ar trebui dezactivate, ramai cu ochii pe randurile ce vor urma. 

Drop In este prima functie care ar trebui dezactivata. Ea a fost eficienta in timpul perioadei de izolare si functioneaza similar cu apelurile telefonice, doar ca nu trebui sa raspunzi, pur si simplu va putea vorbi din difuzor. Dar este foarte usor ca persoanele nedorite sa se conecteze si odata de au intrat, este dificil sa ii dai afara, asa ca mai bine dezactivezi functia, din aplicatia Alexa- Dispozitive (selectezi dispozitivul dorit)- Comunicari si de aici poti dezactiva sau poti sa limitezi dispozitivele. 

Hunches este o functie care iti da diverse sugestii precum sa iti inchizi usa noaptea si ar trebui dezactivata pentru ca este enervant ca atunci cand vorbesti cu cineva la telefon sa auda ca vorbeste si asistentul vocal. Din aplicatia Alexa, apasa pe Mai Mult- Setari- Hunches si dezactivezi functia. 

Amazon inca foloseste inregistrarile persoanelor vocale in scopuri de cercetare. Daca nu iti place acest lucru sau daca nu ti se pare ca este in siguranta, poti sa dezactivezi functia si nu vor mai asculta inregistrarile. Din aplicatia Alexa- Mai Mult- Setari- Confidentialitate Alexa, se va deschide o pagina, apoi apesi pe Gestionarea datelor, derulezi si dezactivezi Utilizarea inregistrarilor vocale. Va aparea apoi un pop-up pentru confirmare. 

Multe abilitati cer acces la orice, chiar si la adresa, la date de contact, informatii de plata Amazon Prime. Toate acestea trebuiesc dezactivate si verificate din cand in cand pentru a vedea daca au ramas dezactivate. Din aplicatie- Mai Mult- Setari- Confidentialitate Alexa- Gestionati permisiunile de indemanare. 

Daca ai un Eco Show trebuie sa te asiguri sa vezi daca ai camera dezactivata, pentru ca sunt destui hackeri care folosesc aceasta metoda pentru spionaj si mentinerea camerei dezactivata este o metoda foarte buna. Pentru dezactivare trebuie sa comuti camera de la dispozitiv. 

Brief Mode este functia prin care Alexa repeta comenzile tale, dar intr-un mod gresit de cele mai multe ori si ar trebui dezactivata. Din aplicatie- Mai Mult- Setari- Raspunsuri vocale si de aici selectezi Scurt si daca vrei modul Whisper. 

Asadar, daca nu stiai ca Alexa are cateva functii care ar trebui dezactivate pentru ca iti pun in pericol securitatea si confidentialitatea, cele mentionate anterior ar trebui dezactivate.