Galaxy Fold e gata sa ajunga din nou pe piata, conform unui executiv de la Samsung

Samsung Galaxy Fold trebuia sa fie lansat in luna aprilie, insa a fost retras pentru re-evaluare din cauza unor probleme legate de ecranele unitatilor trimise publicatiilor tech pentru revizuire. Mai precis acea folie de protectie care, odata eliminata, a terminat orice urma de imunitate la pliere a noului model. De atunci, compania sustine ca a reusit sa gaseasca o cale pentru a rezolva aceste probleme, dupa cum s-a speculat in presa in ultimul timp. Cu toate acestea, nu a fost setata o noua data de lansare pentru telefonul pliabil. Sau macar un cuvant despre o eventuala lansare. Unul oficial, pentru ca in presa s-a tot speculat ca telefonul ar aparea luna aceasta. In fine. Acum, un executiv Samsung spune ca dispozitivul este gata sa apara pe piata. 

Kim Seong-cheol, vicepresedinte al Samsung Display, a declarat in cadrul unui discurs, tinut in cursul zilei de marti, ca Galaxy Fold este “gata sa loveasca piata”, potrivit celor de la The Korea Herald. “Cele mai multe dintre problemele cu ecranul au fost rezolvate, iar Galaxy Fold este gata sa intre pe piata”, a afirmat el in cadrul conferintei Korean Information Display Society, ce a avut loc la Seoul. Samsung Display este filiala din cadrul companiei care ofera panouri pentru telefoanele acesteia. Compania principala nu a comentat inca pe tema acestei situatii, desi nu se stie sigur in ce masura ar confirma sau infirma aceasta stire. Mai ales ca ar exista o presiune pentru o data de lansare concreta.

Aceasta stire este, practic, doar o confirmare a succesului Samsung de a regla problemele cu ecranul dispozitivului. De o luna au tot aparut zvonuri in presa in privinta faptului ca cei de la compania sud-coreeana ar fi gasit, in sfarsit, o metoda de a rezolva problema, iar acum problema a fost rezolvata. Cu toate acestea, nu s-a mentionat decat faptul ca Galaxy Fold este gata oricand sa apara pe piata, nu si ca ar aparea curand. Deci, un anunt suficient de vag. Plus ca mai sunt o gramada de utilizatori care aveau comenzi in pre-order si au decis sa le mentina active in speranta ca Samsung va gasi o cale sa rezolve aceste probleme. Pentru Samsung, ar fi bine sa lanseze acest dispozitiv luna viitoare.

In luna aprilie, inainte de lansarea programata initial a dispozitivului, mai multe unitati de revizuire ale Galaxy Fold au inceput sa se confrunte cu probleme precum intunecarea, innegrirea sau deteriorarea ecranului. La scurt timp dupa ce cat mai multe publicatii au inceput sa experimenteze astfel de probleme, iar fenomenul a devenit unul de actualitate in lumea tech dupa ce stirile au fost facute publice, Samsung a anuntat ca va amana lansarea telefonului pliabil. De atunci, Best Buy și AT&T au anulat comenzile pre-order ale telefonului (in afara celor care au vrut sa si le pastreze, dupa cum am spus mai sus), mentionand lipsa unei date de lansare furnizate de Samsung, care continua sa spună că telefonul va iesi  “saptamanile viitoare”.

Samsung a infirmat, in repetate randuri, faptul ca ar lansa telefonul in iulie.