Gamingul poate fi toxic pentru femei si minoritati. Cei de la EA vor sa regleze acest lucru

Atunci cand Amira Virgil joaca jocul The Sims, ii place sa deseneze diferite personaje, sa creeze case pentru ei si sa le povesteasca despre vietile lor. Ea este binecunoscuta in cadrul comunitatii de jucatori a jocului Electronic Arts, in parte pentru ca a creat modificari care au dat caractere mai multe tonuri de piele si parul mai rasial. De asemenea, a creat un site web pentru ca oamenii sa-si distribuie propriile moduri si alte creatii, denumite The Black Simmer. 

De multe ori, ea transmite un live cu jocurile ei online, impartasindu-si propriile creatii cu care Sims exploateaza cu sute de fani sub numele de utilizator Xmiramira. Dar din cand in cand, oamenii se alatura fluxului ei pentru a provoca probleme.

The Sims este unul dintre cele mai populare jocuri video realizate vreodata, cu peste 200 de milioane de exemplare vandute.  Insa, ca fiecare joc popular, acesta se confrunta cu ura pe criterii de sex si culoarea pielii.

De aceea, EA a organizat prima sa intalnire pe scara larga, numita Summit-ul pentru construirea comunitatilor sanatoase. Sedinta in sala de conferinte gazduita de hotelul Loews Hollywood, inaintea expozitiei Electronic Entertainment Expo sau E3, in Los Angeles, seful angajamentului comunitatii, Adam Tanielian, a cerut camerei afectate de influenta daca oricare dintre ei au vazut sau au fost tinta agresiunii sau hartuirii online. Aproape fiecare mana s-a ridicat. “Este un lucru foarte ciudat”, a spus Tanielian.

In urmatoarele trei ore, EA a subliniat modul in care intentionează sa combata aceasta problema. Va incepe sa lanseze rapoarte periodice despre sanatatea comunitatilor sale online. Va oferi instrumente noi jucatorilor pentru a ajuta la reducerea toxicitatii. Si va reuni un consiliu de jucatori pentru a discuta in mod regulat aceste probleme si ce poate face compania in legatura cu acesta. EA a spus că dorește, de asemenea, sa ii inspire pe jucatorii sai pentru a face schimbari. Aceastea includ audierea comportamentelor pozitive de la cei care ii privesc. “Ai multe puteri pentru a incerca sa rezolvi unul dintre aceste probleme sau cel putin sa oferi solutii”, a spus Tanielian.

Eforturile companiei vin intr-o perioada in care industria jocurilor video este mai mare si mai influenta ca oricand. Vanzarile sale la nivel mondial au depasit anul trecut 137,9 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de compania specializata in televiziune Newzoo, mai mult decat au inregistrat impreuna muzica si filmele. Comunitatile online, cum ar fi cele peste 250 de milioane de persoane care s-au inscris pentru a juca jocul de battle royale Fortnite, se pot lauda cu milioane de jucători. In trecut, companiile i-au lasat pe jucatori sa se ordoneze. Dar acum, cu aspecte multiplayer ale jocurilor ca franciza de simulare a razboiului EA Battlefield, care creste in popularitate alături de retelele de gaming streaming precum Microsoft Xbox Live, companiile spun ca sunt obligate sa inceapa sa influenteze mai indeaproape cultura de gameri ale propriilor jocuri.

Desigur, hartuirea si agresiunea online sunt raspandite in retelele sociale. EA nu este singura companie de jocuri care incearca sa abordeze aceste probleme.

“Jocurile video sunt pentru toata lumea si trebuie sa pastram un mediu sigur pentru bucuria tuturor, dar nu toti sunt asa de cool”, a spus Tanielian.