Google cade pe locul 3 in topul producatorilor de smart speakere

Google este o companie care, mai nou, pe langa afacerea cu cel mai mare motor de cautare al lumii, incearca sa se implice si in alte domenii pentru a obtine maximul din ce se poate obtine in aceasta industrie a tehnologiei. Spre exemplu, experimentul Android a fost unul cat se poate de reusit, aflandu-se pe majoritatea telefoanelor mobile care nu contin iOS; iar vanzarile pentru smartphone-urile companiei au crescut considerabil odata cu lansarea noilor sale modele mid-range, Google Pixel 3a si 3XL.

In ciuda acestor afaceri care merg excelent, compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume a facut un pas in spate la unul dintre capitolele pe care punea cel mai mare accent, deoarece acum a ajuns pe locul trei pe piata mondiala de boxe inteligente, sau smart speakere. Si-a pierdut locul 2 in fata companiei chinezesti Baidu, care a vandut un numar semnificativ de speakere clientilor sai de pe piata sa unica din China. Prin urmare, si dovada importantei pietii chinezesti in tehnologie. Ca un reper, piata chinezeasca este cea care mai mentine Huawei pe locul 2 in productia mondiala de smartphone-uri dupa ce vanzarile companiei in Europa si America de Nord au scazut, data fiind si absenta pe piata din Statele Unite. In fine.

Amazon ramane în topul pietei globale de smart speakere, potrivit unei analize a cercetarilor de piata Canalys in raportul lor pentru trimestrul al doilea din 2019, lansat luni. Plasarea producatorului Google Home in acest top este o surpriza, deoarece Google si Amazon au fost in mod regulat principalele rivale atunci cand venea vorba despre productie si vanzari de gadget-uri mai sofisticate, mai ales atunci cand acestea sunt smart speakere. Cu alte cuvinte, cele doua companii americane isi disputau suprematia la acest capitol. Acum insa, Baidu a incheiat trimestrul cu 4,5 milioane de unitati livrate, depasind cifra de 4,3 milioane a celor de la Google. Amazon a livrat 6,6 milioane de unități.

In ciuda faptului ca raportul infatiseaza o crestere semnificativa pentru piata globala de boxe inteligente, una in valoare de 55,4%, ajungand la 26,1 milioane de unitati in al doilea trimestru, piata din Statele Unite a inregistrat o scadere de 2,4%, cu 6,1 milioane de unitati livrate. Practic, tocmai americanii s-au plictisit de aceste dispozitive pe care, culmea, tot ei le cumparau in prostie pe vremuri.

“Tranzitia Google la brandul Nest, in timp ce dezvolta display-uri inteligente s-a dovedit a fi o provocare, mai ales ca a inceput sa-si extinda ecranul inteligent Nest Hub la nivel global”, a spus analistul senior Canalys, Jason Low in cadrul raportului respectiv. “Google necesita urgent un portofoliu de difuzoare inteligente care nu este afisat pentru a reinnoi interesul consumatorilor, precum si o strategie de marketing robusta pentru a-si construi brandul Nest in afara SUA.”

China, pe de alta parte, conduce la capitolul piata de boxe inteligente. Chinezii au cumparat 12,6 milioane de boxe inteligente, ceea ce a fost mai mult decat dublul volumului din SUA.