Google Stadia nu iti va permite sa descarci jocuri

Serviciul de gaming Google Stadia a fost anuntat in cadrul conferintei GDC 2019, insa anumite detalii, precum ar fi jocurile exclusive, suportul offline si pretul acestui serviciu nu au fost discutate in cadrul evenimentului. Unele dintre aceste detalii au aparut acum, prin  intermediul declaratiilor vice-presedintelui Google, Phil Harrison. Inainte de a fi prea entuziasmat in legatura cu aceasta noua platforma, ar trebui sa afli faptul ca nu vei putea descarca jocuri pe Google Stadia. Harrison a spus ca Google se concentreaza pe a dezvolta jocurile sale originale, ceea ce inseamna ca, in viitor, in cazul in care te gandesti sa achizitionezi acest serviciu, te vei putea bucura doar de jocurile dezvoltate exclusiv pentru Google Stadia. Acest lucru era de asteptat deoarece Google l-a angajat pe Jade Raymond, dezvoltatorul primului joc Assassin’s Creed, intr-o miscare propusa pentru a crea jocuri originale.

Intr-un interviu acordat celor de la Gamespot, Harrison a precizat faptul ca Google va lucra pentru a-si dezvolta propriile jocuri pentru noua platforma. El a adaugat ca jocurile pe care le va dezvolta compania vor fi exclusive pentru serviciu si ca utilizatorii nu vor putea descarca alte jocuri pe Google Stadia, afirmand ca este “imposibil din punct de vedere tehnic”. “A fost o conversatie pe care am avut-o cu conducerea Google inainte de a ma alatura companiei. Punctul meu de vedere a fost ca pentru a putea promite potential din partea acestei platforme, trebuie sa dezvoltam propriile noastre jocuri. A trebuit sa ne construim propriile experiente, iar aceasta a fost o directie fundamentala, o strategie pe care trebuia sa o abordam.”, a declarat Harrison pentru Gamespot.

Harrison a adaugat ca Google a dezvoltat aceste jocuri doar pentru a furniza aplicatiei un continut original, compania privind jocurile respective doar ca pe un centru de date, dupa spusele lui Harrison. El a declarat ca Google nu este prea ingrijorata de perspectiva ca astfel de jocuri sa apara si pe alte servicii de streaming pentru jocuri, lucrul acesta insemanand ca dezvoltatorii “incep sa inoveze si sa se gandească la viitor, sa prezinte jocuri din secolul 21, in dauna jocurilor din secolul XX”. De asemenea, Harrison a declarat pentru Gamespot ca Google s-a gandit deja la un pret pentru Google Stadia, insa compania nu este pregatita pentru a face publice aceste informatii. Astfel, nu a existat nicio informatie concreta in ceea ce priveste preturile la care Google Stadia va fi disponibil pe viitor, insa nu ne-ar surprinde daca va exista un fel de versiune gratuita, in afara serviciului platit.

Toate acestea fiind spuse, lipsa descarcarilor locale poate descuraja o multime de utilizatori. Anterior, serviciile Google au lansat moduri offline, precum cea de la aplicatia Maps, care insa a fost valabila pe platforma mult mai tarziu. Chiar si Netflix, serviciul de streaming pe al carui exeplu Google pare sa-si fi modelat noul serviciu Stadia, accepta descarcari ale altor fisiere. Un lucru interesant va fi atunci cand vom avea ocazia de a vedea daca declaratiile lui Harrison se mentin in momentul in care compania decide sa lanseze serviciul pe piete mai sarace, precum India.