Grado GT220- review

Compania Grado este renumita pentru castile cu un design deschis si o calitate a sunetului foarte buna. Pentru ca au avut o evolutie castile si s-a trecut la casti wireless, compania tine pasul si a lansat modelul sau de casti wireless, Grado GT220. Asa ca, daca vrei o pereche de casti wireless care sa aiba o calitate foarte buna a sunetului si sa se descurce excelent si in timpul apelurilor, poate ca te-ar interesa sa afli mai multe detalii despre aceasta pereche de casti, de aceea ramai cu ochii pe descrierea urmatoare.

Castile GT220 sunt foarte usoare, au 5 grame fiecare si costa 249 de dolari. Designul lor este realizat in asa fel incat sa se introduca mai mult in ureche pentru a crea un sigiliu, ceea ce nu este agreat de toata lumea, poate fi considerat inconfortabil si vei dori sa scoti cat mai repede castile din urechi. 

Designul castilor si al carcasei este destul de simplu, nu este nimic extravagant si au un finisaj negru mat. Carcasa este putin mai inalta decat a altor modele, dar este compacta si ofera incarcare wireless, dar si prin USB-C. Durata de viata a bateriei este destul de buna, castile rezista pana la 6 ore de functionare, iar carcasa ofera pana la 5 incarcari. 

Castile au comenzi tactile care sunt receptive, iar pentru a controla volumul trebuie sa apesi  singura data. Au functia de anulare pasiva a zgmotului, nu au modul de transparenta si nici senzori care sa detecteze cand scoti casca din ureche pentru a se opri muzica. Nu au asocierea Bluetooth multipunct pentru a comuta mai usor intre dispozitive.

Cand vine vorba de apeluri, castile nu ofera functia prin care sa iti auzi vocea pentru a nu vorbi prea tare. Cu toate acestea, se descurca bine in timpul apelurilor, pentru ca au functia de reducere a zgomotului, iar apelantii nu aud prea mult zgomot de fundal. Din pacate, nu sunt nici rezistente la apa sau la transpiratie, dar se pot folosi la antrenamente usoare, in care cantitatea de transpiratie nu este mare, dar nu se pot folosi la alergare pe ploaie. Castile au suport AAC si AptX, dar nu AptX HD. 

Daca pana acum au destul de multe dezavantaje pentru pretul mare pe care il au, la calitatea sunetului nu mai lasa spatiu de indoieli. Sunetul este curat, clar, echilibrat, natural, iar basul este bine definit si profund.

Acestea fiind spuse, castil wireless Grado GT220 au o potrivire in ureche pe care unele persoane nu o vor gasi confortabila, ii lipsesc destul de multe functii, dar calitatea sunetului este foarte buna, durata de viata a bateriei este buna si se descurca bine si la apeluri, dar pretul pentru acele dezvantaje pe care le are este prea mare.