HomePod VS HomePod Mini

Daca esti un mare fan al dispozitivelor lansate de Apple, trebuie sa iti spun ca a lansat deodata cu cele 4 noi telefoane, un nou difuzor. Pana acum, Apple are 2 difuzoare, cel vechi, numit HomePod, care inca se afla la vanzare, iar cel de-al doilea, este HomePod Mini, care a fost lansat deodata cu noile Iphone-uri. Daca nu ai modelul vechi de difuzor, poate ca iti va fi mai dificil sa alegi dintre cele 2 modele. Alegerea ar trebui sa depinda de buget si ce functii vrei sa aiba difuzorul. Intre cele 2 exista cateva diferente, iar daca te intereseaza si vrei sa cumperi unul dintre elee, doar ca nu sti care este mai bun, atunci comparatia urmatoare iti va fi de folos.

Apple HomePod a fost lansat in anul 2018 cu un pret initial de 349 de dolari. Acum este mai ieftin si se poate cumpara du 299 de dolari, dar acest pret este inca unul destul de mare pentru un difuzor vechi de 2 ani. Dar, are o calitate buna a sunetului, are 6 microfoane, un woofer cu un microfon bass-EQ. Difuzorul este alimentat de procesorul Apple A8 si are tehnologia de detectare a camerei. Siri te poate ajuta in controlarea dispozitivelor HomeKit, apelurile telefonice, care pot fi transferate catre HomePod si se poate asocia cu Apple TV. 

Apple HomePod Mini costa 99 de dolari, este mai mic decat modelul mai vechi, dar este mult mai accesibil. Pretul sau este similar cu Amazon Echo si Nest Audio, care sunt difuzoare mai mari. Dispozitivul este dotat cu Siri si ofera o calitate foarte buna a sunetului, are 4 microfoane, prin intermediul carora poti sa vorbesti cu Siri si au si functia de anulare a zgomotului. Si acest difuzor inteligent se poate asocia cu Apple TV. El are incorporat un procesor Apple A5, deci nu mai are functia de detectare a camerei si are cipul Apple U1, ceea ce inseamna ca are tehnologia Ultra Wideband. 

Aspectele sau functiile pe care cele 2 difuzoare le au in comun sunt Intercom, sunet multiroom, AirPlay 2, doar ca HomePod Mini are cipul U1, fiind cipul care se afla si la Iphone 11 si la Apple Watch Seria 6. Acesta ajuta la gasirea altui dispozitiv care are unde radio decat Wi-Fi sau Bluetooth. Compania a spus ca U1 ajuta la un transfer mai rapid pe HomePod Mini, dar ofera si o comunicare mai buna intre dispozitivele inteligente din casa ta. 

Asadar, HomePod este pentru persoanele care punct mare accent pe calitate audio, fiind dispusi sa cheltuiasca mai multi bani pentru a primi sunet mai bun. HomePod Mini pune la dispozitie mai multe functii, este mai ieftin, dar nici calitatea sunetului nu este mai prejos decat cea de la HomePod.