Huawei Mate 30 Pro- review

Anul 2019 a fost unul plin de succes pentru compania Huawei, iar pe langa succesul avut cu seria P30, a avut succes si cu Mate 30 Pro. Acesta este primul telefon care nu mai are serviciile Google, in urma disputei companiei cu America. Pe langa acest dezavantaj, telefonul are un design premium, elegant, constructie din aluminiu si sticla. Compania s-a ocupat de problema lipsei serviciilor Google si a creat App Gallery pentur Huawei, fiind alternativa Google Play Store. Telefonul are 4 camere de spate, care poate sa realizeze poze mai bune decat Iphone 11 Pro, are un ecran de 6,53 inci si o baterie de 4.500 mAh. Pretul incepe de la 1.599 de dolari. Pentru a afla mai multe detalii despre acest telefon, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Huawei Mate 30 Pro ruleaza cel mai nou sistem de operare, Android 10. Compania spune ca AppGallery are peste 45.000 de aplicatii. Dar din pacate nu exista FaceBook, Instragram, WhatsApp, Netflix, Disney Plus sau Reddit, pe langa aplicatiile Google. 

Camerele foto ale telefoanelor de la Huawei sunt unele dintre cele mai renumite. Mate 30 Pro are 4 camere, dintre care cea principala are 40 MP, un teleobiectiv de 8 MP care are un zoom optic de 3x si unu digital de 30x, un obiectiv cu unghi ultra-larg de 40 MP si un senzor 3D pentru adancime. Dar, pozele nu sunt toate perfecte. In pozele de tip portrete pielea subiectilor poate sa arate ciudat din cauza software-ului. Procesarea grea face ca pozele in modul de noapte sa nu fie atat de bune. Dar in general, pozele au culori bogate, contrast bun si multe detalii clare. Are si capacitatea de a filma in modul super lent. 

Are un ecran OLED de 6,53 inci, o rezolutie de 2.400 x 1.176 pixeli. Nu exista butoane de volum si pentru a seta volumul trebuie atinsa marginea laterala. Functioneaza bine, doar ca modificarea rapida a volumul este mai dificila. 

Huawei Mate 30 Pro este dotat cu procesorul Huawei Kirin 990 si are o memorie RAM de 8 GB. Durata de viata a bateriei este foarte buna, in testul de redarea videoclipului HD in mod avion, a avut un rezultat de 24 de ore si 12 minute. Rezultatele testelor de performante nu au fost atat de bune pe cat era de asteptat. Din pacate, punctul forte al acestui telefon nu este software-ul care este un aspect foarte important. 

Acestea fiind spuse, Huawei Mate 30 Pro este un telefon foarte atractiv, premium, cu o camera buna, durata foarte mare de viata a bateriei, dar software-ul nu are rezultate prea bune, care este un dezavantaj mare, pe langa lipsa serviciilor Google.